Hot topics

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Nedavno je u prodaju puštena kolekcija odeće koja je nastala kao proizvod zajedničkog rada Azijata iz Njujorka; Tin Nguyen i Daniel Chew su zakoračili u svet dizajna onako kako bismo mogli da očekujemo samo od novokomponovanih umetnika: upečatljivo, zabavno i šareno.

Ali ko su zapravo kreatori koji su uspeli da zatalasaju javnost u Velikoj jabuci? Važno je napomenuti da ovaj duo ima egzotične korene. Tim Nhuyen je iz Azije došao u Njujork kako bi pohađao studije slikarstva i vajarstva, a Daniel Chew filmsku režiju. U potrazi za načinom da realizuju svoje  ideje, zajedničkim snagama su došli do rešenja ove kreativne jednačine: moda! Šta bolje predstavlja vizuelni identitet od ličnog stila? A ko to originalnije realizuje od Azijata?

Nosioci manga i K-pop kulture, donose nam novi stilski izraz i sveže dezene pride. Tim i Daniel su se među malobrojnim pripadnicima svoje nacije našli na tlu urbane džungle, a njihov brend CFGNY je nastao 2016. godine kao projekat međusobne  podrške i prijateljstva. Kada spojite dva umetnika, dve odvojene art sfere i mnoštvo ideja, dobijate senzacionalnu kolekciju garderobe. Idući tankom linijom koja jedva primetno odvaja modu i umetnost, dizajnirali su komade koji su sve, samo ne obični.

Poigravajući se različitim formama i materijalima, priuštili su nam pravu vizuelnu poslasticu. Spoj mantila zagasitih tonova sa karo dezenom narandžaste boje? Mi kažemo da! Snažna eklektika dominira kombinacijama čiji se ritam tu i tamo usporava ponekim klasičnim odelom mornarsko plave boje. Tim i Daniel su gumicom uklonili granicu, i ostavili jedva vidljiv trag na kom treba da prestaje ženska, a počinje muška moda. Jedino pravilo je da nema pravila!

Sofisticirano muško odelo klasičnog kroja dobija novi obrt kada ga ponese poslovna žena upotpunjujući ga upečatljivim potpeticima – Boss lady look za poneti. Ništa ne asocira na uspeh kao savršeno ukrojen monohromatski komplet. Moć mode leži u tome što je sposobna da nas navede da razmišljamo o sopstvenim stilskim stegama. CFGNY je ime koje nam otvara vrata nekonvencijalnog oblačenja, pruža nam uvid u mogućnosti stilskog variranja. Svedenih dimenzija, jednostavna ili asimetrična, ali po značaju nezaobilazna kao element odevanja žena sa stilom, haljina je najlepši modni kameleon u ormaru. Obično se oslanjamo na LBD, međutim, danas napuštamo klasiku i trčimo u zagrljaj kolorima.

Editors choice