Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Pikaso, Dali, Da Vinči i tako dalje i tako bliže, konstantno se priča o umetnicima iz prošlosti, jedva da ponekad čujete nešto na temu mladih umetničkih genija današnjice, osim ako eventualno i sami niste umetnik.

Shvatamo da je pored silnih celebrity ličnosti zaista malo prostora u kom bismo mogli pričati o umetnosti, ali mi smo se potrudili da nađemo mesta za njih, jer oni to zaslužuju više od većine. A kada pogledate neke od njihovih radova shvatiće zašto je to tako.

Dejvid Ko

Zaradio je milione u deonicama Facebooka, što je njegovo ime vinulo u neslućene visine. Njegova multitalentovanost je ono zbog čeka je Zakerbergeru zapao za oko. Ko je ulični umetnik fascinantne mašte, čiji su radovi podjednako lepi i odbojni. Sa jasno izraženom estetikom i ličnošću koja se uklapa u ove parametre. Njegova prošlost i priča koja ga je dovela tu gde jeste vrlo je intrigantna.

choe1 254107 Umetnost na delu: 10 umetničkih genijalaca našeg vremena

Brendan Monro

Ovaj mladi umetnik voli naučnu fantastiku, što je vidljivo na njegovim radovima. Svetu se predstavio kroz slikarstvo i vajarstvo, a dolazi iz američkog grada Oklanda. Svoje radove izlagao je po Americi i Evropi.

brendan1 254107 Umetnost na delu: 10 umetničkih genijalaca našeg vremena

Aja Takano

Ova umetnica stvara futurističke svetove sa svakom svojom slikom. Nije iznenađujuće da se profesionlano bavi i crtanjem manga likova. Kada je reč o lepim umetnostima u kojima apsolutno briljira, njena specifičnost se ogleda u izuzetno živim ženskim karakterima, koji su okruženi najrazličitijim tematikama, krenuvši od italijanskih religijskih slika iz XIV veka, pa sve do današnje MTV muzike.

aya1 254107 Umetnost na delu: 10 umetničkih genijalaca našeg vremena

Tauba Orbah

Rođena je u San Francisku, a poslednjih godina njena destinacija je i Njujork, naravno zahvaljujući umetnosti kojom se bavi. Ukoliko bacite pogled na neke od njenih radova, ubrzo ćete shvatiti njenu fascinaciju slovima i različitim strukturalnim šablonima. Ona svoju inspiraciju crpi iz svega što ima veze sa slovima i rečima, a rezultat je fantastičan.

tauba3 254107 Umetnost na delu: 10 umetničkih genijalaca našeg vremena

Entoni Majklaf

Ovaj Britanac na umetničkoj sceni pojavio se pre desetak godina, a za svoja dela dobio je priznanje i od Londonske nacionalne galerije portreta. Majklaf kombinuje savremeni ekspresionizam i slike iz sveta politike, ne bi li što dublje zašao u kulturni kontekst trenutka. Ukratko, njegov rad je sve ono u vezi sa ljudskom formom i životom danas.

antony3 254107 Umetnost na delu: 10 umetničkih genijalaca našeg vremena

Martin Vitfut

Živi i radi u Bruklinu, a njegova dela su fantastična preko svake granice. Tematika koja prožima njegove slike su životinje, dok je način njegovog pristupa formi vrlo intenzivan, ali iza svega toga ne krije se nikava duboka priča, niti intrigantna prošlost. Martin sve to radi iz zabave i neverovatno mu dobro ide..

martin2 254107 Umetnost na delu: 10 umetničkih genijalaca našeg vremena

Greg Simkins

Simpkins je odrastao sanjareći i hraneći svoju maštu ogromnim količinama Diznijevih crtaća. Kasnije je poželeo da stvori svoje sopstvene likove iz sveta fantazije i ubrzo to i učino. Njegova dela su bukvalno fantastični svet mašte na platnu.

greg4 254107 Umetnost na delu: 10 umetničkih genijalaca našeg vremena

Odri Kavasaki

Art nuvo i Manga stripovi fantastična su kombinacija koja se nalazi na delima ove mlade umetnice. Ona balansira između delikatnog i malog, predstavljajući misteriozne likove koje su istovremeno nevini i erotični.

audrey2 254107 Umetnost na delu: 10 umetničkih genijalaca našeg vremena

Ajan Frensis

Apstraktna figuracija je forma kojom se predstavlja ovaj umetnik. Likove izvlači iz sveta popularne kulture i stvara sintetizovane pejzaže, povlačeći oštre poteze četkicom u jarkim bojama.

ian1 254107 Umetnost na delu: 10 umetničkih genijalaca našeg vremena

Džef Soto

Dolazi iz Kalifornije, gde studira na prestižnom Umetničkom koledžu za dizajn. Njegovi radovi su kobinacija surealizma i ulične umetnosti. Inspirisan je nostaligičnim vremenima svoje mladosti, univerzalnom temom ljubavi, požude i ponekad nade. Takođe, njegova dela su puna priča, u tome je zaista sjajan.

jeff2 254107 Umetnost na delu: 10 umetničkih genijalaca našeg vremena

Maja Bunčić

Editors choice