Ko se malo više interesuje za umetnost tetoviranja, svakako je upoznat sa tim ko je Luk Vesman, a čak da vam ovo ime nije poznato, nakon ovog teksta, zasigurno ćete ga zapamtiti.

Luk Vesman je počeo da se interesuje za tattoo umetnost devedesetih godina u Kaliforniji. Do tog perioda surfer, Vesman odlučuje da se posveti tetoviranju i slikanju. Tokom godina usavršavao se u tattoo zanatu i tako postao jedan od najpoznatijih majstora u svetu, koji je sada najprepoznatljiviji po svom tradicionalnom gangsterskom stilu tetoviranja.

Odrastao na hipi farmi u Kaliforniji, Luku Vesmanu su tokom odrastanja društvo bili mladi gangsteri i kao mlad imao je neverovatnu radnu etiku i bavio se raznim poslovima, sve dok nije “stigao” do tetoviranja koje je, kako on i sam kaže, postalo njegova strast i njemu se potpuno posvetio.

Luk Vesman 1 Umetnost na koži: Luk Vesman, tattoo majstor

Iza imena Luk Vesman ne krije se samo ličnost sa interesantnom istorijom, već on impresionira u mnogim, možda čak i svim, životnim segmentima! Njegov izgled i stil su neverovatni – istetoviran od glave do pete, sa uvek pedantnom frizurom i bradom. Njegov odevni stil karakterišu odela, savršeno ispeglane košulje, kravate, leptir mašne, bermude i plitke crne starke. Iako vam možda starke bodu oči u ovom opisu, i sami se uverite da ih Luk Vesman nosi kao savršeni džentlmen.

Vesman ne krije da mu je odeća važna i da stil oblačenja predstavlja ne samo način izražavanja ličnosti već i umetnost.

Njegove tetovaže svakako čine njegov izgled malo “opasnijim”, ali ono što je interesantno jeste da ovaj isti gospodin stoji iza “Lost Art Of The G” profila na instagramu (@lostartofthegentleman), koji ima preko 20 hiljada fanova. Da budemo precizniji, ono što stoji iza ovog profila na Instagramu, ispunjenog citatima i mislima vezano za teme ljubavi, porodice, veza, života, jeste inteligentna i iskreno romantična duša Luka Vesmana.

Luk Vesman 2 Umetnost na koži: Luk Vesman, tattoo majstor

Luk Vesman je postao neverovatno poznat i izvan “underground” krugova, zahvaljujući učešću u emisijama Miami Ink i NY Ink, na TLC televiziji. Iako pozvan da bude deo glavne postavke tattoo majstora u NY Ink-u, Vesman je ipak odlučio da se samo povremeno pojavljuje, kao gost, iako se trajno preselio u Njujork.

Ako ste do sada mislili da su ekstremno istetovirani muškarci, klasični primeri loših momaka, gangstera, kriminalaca, Luk Vesman vas je savršeno razuverio, zar ne?

Luk Vesman 3 Umetnost na koži: Luk Vesman, tattoo majstor
Mina Pavlović
Comments