Na prvi pogled njena dela izgledaju kao savršeno urađene fotografije glečera, mirnog i uzburkanog mora. Međutim, ova dela su sve samo ne fotografije. Ona predstavljaju slike naslikane prstima!

Reč je o delima američke umetnice Zarije Forman, koja umesto četkice za slikanje koristi prste. U pitanju je veoma specifičan način slikanja koji umetniku dozvoljava da svakoga dana otkriva nove mogućnosti i tehnike.

Zarija Forman je inspiraciju za svoja dela pronašla još kao devojčica, dok je sa svojim roditeljima putovala širom sveta, a osnovno obrazovanje je stekla na koledžu Skidmor. Od tada je svoja dela izlagala u brojnim galerijama, kako u Americi, tako i širom sveta.

Zarija često zauzme ceo zid u svom ateljeu kako bi stvorila potpuno realistične slike. Ona je, osim toga, borac za zaštitnu životne sredine, pa svojim radovima nastoji da skrene pažnju ljudi na probleme globalnog zagrevanja koji su sve očigledniji, a koji se uglavnom ignorišu. Stoga se na njenim slikama mogu naći predeli koji oduzimaju dah, kao što su oluje u pustinji, monsunske kiše u južnoj Indiji, polarna svetlost na Grenlandu, kao i promene u prirodi koje su karakteristične za svako godišnje doba.

Pogledajte fenomenalne i potpuno nestvarne slike umetnice Zarije Forman, urađene prstima.

umetnost slikana prstima 1 Umetnost slikana prstima umetnost slikana prstima 2 Umetnost slikana prstima umetnost slikana prstima 3 Umetnost slikana prstima umetnost slikana prstima 4 Umetnost slikana prstima umetnost slikana prstima 5 Umetnost slikana prstima umetnost slikana prstima 6 Umetnost slikana prstima umetnost slikana prstima 7 Umetnost slikana prstima

Pogledajte još i:

Mehurići od pene kao zimska umetnost

Urbana umetnost koja ulepšava svet

Umetnička dela Dejva Vajta inspirisana divljinom

Izvor fotografija: boredpanda.com

Jasna Đorđević

Comments