Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Vinsent van Gog je jedan od najpoznatijih slikara svih vremena. Ovaj postimpresionista je pored svojih slika, poznat po tome i što je vodio veoma težak život, pun odricanja, potpuno okrenut slikarstvu. Njegova dela su postala poznata tek nakon smrti, za koju je opšteprihvaćeno da je bila posledica samoubilačkog čina.

vinsent van gog autoportret Umetnost slikanja: Autoportreti Vinsenta van Goga

U zaostavštini, nalaze se mnogi autoportreti Vinsenta van Goga, koji su danas izuzetno poznati i pomažu nam u zamišljanju stvarnog izgleda ove specifične osobe iz sveta slikarstva. O ličnosti koja se krila iza tog lika više se nagađa nego što se zaista zna. Taj izostanak informacija o ličnosti Van Goga samo doprinosi priči o ovom misterioznom slikaru. Ono što se zna o njemu jeste da je bio samouk, dobijajući podsticaje za stvaranja od strane svog brata i da je imao problema na planu mentalnog zdravlja, što je većini poznato po činjenici da je sam sebi odsekao uho. Za sve ostale informacije i pretpostavke, tu su njegovi autoportreti.

vinsent van gog autoportreti 2 Umetnost slikanja: Autoportreti Vinsenta van Goga

Rupe u znanju stručnjaci širom sveta pokušavaju da nadoknade izučavanjem autoportreta Vinsenta van Goga. Načini na koji su ova lica oslikana variraju od korišćenja izuzetno tamnih boja nanetih haotičnim pokretima do autoportreta preciznijih poteza i jarkih boja. Dakle, njegovi autoportreti jesu mnoge tehnike i stilovi kojima slikar pokušava da predstavi i dočara samog sebe na platnu.

vinsent van gog autoportreti 3 Umetnost slikanja: Autoportreti Vinsenta van Goga

Autoportreti Vinsenta van Goga na neki način približavaju nam način na koji je umetnik video samog  sebe i ako ste ljubitelj ili makar poštovalac njegovog dela, svakako ćete u tome naći nešto posebno iskreno i duboko.

vinsent van gog autopotreti 1 Umetnost slikanja: Autoportreti Vinsenta van Goga vinsent van gog autoportreti 4 Umetnost slikanja: Autoportreti Vinsenta van Goga

Mina Pavlović

Editors choice