Kreiranje strip junaka, izrada nakita od recikliranih materijala i kaligrafija samo su neke od veština koje će posetioci UŠĆE Shopping Centra moći da savladaju u okviru dana Festivala otvorenih ateljea koji će biti održani od 3. do 5. juna, u periodu od 10 do 22 časa u ovom šoping centru.

U trodnevnom programu će učestvovati umetnici različitih profila pa će posetioci imati priliku da na licu mesta vide kako nastaju umetnička dela i osete draži umetničkog stvaralaštva. Kako se program sastoji od niza interaktivnih kreativnih radionica, posetioci neće biti samo posmatrači, nego i učesnici samog događaja. Prisutni će imati priliku da se okušaju u veštinama slikarskog zanata, tehnici origami, pravljenju predmeta od keramike, ali i da se oprobaju u tehnikama iz oblasti narodnih radinosti kao što su vez i tkanje. Posebno iznenađenje za posetioce biće pojci koji će u vreme kreativnog rada iz oblasti sakralne umetnosti atmosferu upotpuniti izvođenjem srpske duhovne muzike.

IMG 4010 Umetnost uživo u Ušću

U trodnevnom programu će učestvovati umetnici različitih profila

Ovaj događaj u UŠĆE Shopping Centru predstavlja uvod u Festival otvorenih ateljea koji će biti održan od 14. do 16. juna na Kalemegdanu.

Comments