Dizajnerka Marina Mićanović koja poslednjih šest godina živi i stvara u Njujorku, predstavlja novu kolekciju torbi “UniUkiyo”. Marina tim povodom dolazi u Beograd, a po povratku priprema modnu izložbu u jednom od najpoznatijih privatnih klubova sveta Soho House

MM 2024 photo 4 by PETAR PAVLOV Dizajnerka Marina Mićanović predstavlja novu kolekciju torbi UniUkiyo

Kolekcija “UniUkiyo” odražava duh Njujorka, hvatajući esenciju njegovih dinamičnih ulica i jedinstvenog karaktera njegovih stanovnika. Torbe su unikatnog dizajna, izrađene ručno od luksuzne kože, multifunkcionalne, unisex. Hrabro spajaju visoku modu i ulični stil. Zahvaljujući inovativnim dizajnerskim rešenjima, lako se transformišu, te se mogu nositi na više načina prilagođavajući se različitim prilikama. Kuriozitet je da neke kao dodatak imaju i rukave, pa su to torbe koje se mogu obući. Nova kolekcija obojena je zlatnom, crnom, bež, narandžastom, jarko crvenom i zelenom bojom. UniUkiyo torba nije samo praktičan modni dodatak, nego jasno govori o onome ko je nosi. Reči koje je najbolje opisuju su: jedinstvena, hrabra, ekstravagantna.

MM 2024 photo 3 by PETAR PAVLOV Dizajnerka Marina Mićanović predstavlja novu kolekciju torbi UniUkiyo

Marina Mićanović je tokom prethodnih godina stekla međunarodnu prepoznatljivost, svoje kolekcije izlagala je na prestižnim manifestacijama, tri puta se pojavila na Njujorškoj nedelji mode, a potom i na Nedelji mode u Parizu, imala brojne modne izložbe širom sveta. Pre četiri godine, napravila je zaokret u svom stvaralačkom radu i sa kolekcija ženske mode preusmerila je svu pažnju isključivo na torbe UniUkiyo.

MM 2024 photo 5 by PETAR PAVLOV Dizajnerka Marina Mićanović predstavlja novu kolekciju torbi UniUkiyo

“Desilo se to tokom pandemije. Tada je nastala prva torba i odmah sam znala da je to ideja koju moram da nastavim da razvijam i da joj se u potpunost posvetim. Ubrzo sam i pravno zaštitila moj autorski dizajn. Vrlo brzo ta priča počela je da daje rezultate i sada se već moje torbe mogu videti na ulicama širom sveta”, objašnjava Marina Mićanović koja inspiraciju pronalazi u različitim ljudima, multikulturalnosti i duhu metropola.

MM 2024 photo 1 by PETAR PAVLOV 1 Dizajnerka Marina Mićanović predstavlja novu kolekciju torbi UniUkiyo

Da bi oslikala duh Njujorčana koji je utkala u poslednju kolekciju, za njeno fotografisanje angažovala je zanimljive ljude iz realnog života među kojima su plesači, šminkeri, modni dizajneri, fotografi, menadžeri.

Fotografije: Petar Pavlov

Comments