Makeup trendovi, kao i svi drugi trendovi, dolaze i prolaze. Ipak, kada su trendovi u svetu šminkanja u pitanju, nedavno smo počeli da pratimo dve odvojene struje trendova koje se dešavaju istovremeno. Jedna pripada najmlađoj generaciji Z, dok su za drugu zaslužni milenijalci, u svojim tridesetim godinama, koji su trenutno ona generacija na kojoj ponajviše počiva svet. Iako trendovi najčešće kreću od najmlađe generacije, postaju viralni i zatim dolaze do svih nas ostalih, sa makeup trendovima to nije slučaj. U online beauty svetu paralelno ćemo videti dva stila, na dve društvene platforme. Generacija Z ponajviše će svoje trendy makeup lookove pokazivati na TikToku, dok će se milenijalci držati dobro poznatog Instagrama, a mi vam u nastavku predstavljamo razlike između popularnih beauty lookova generacije Z i milenijalaca. Kojem vi “klanu” pripadate?

Šminkanje očiju

Generacija Z: Mint senke ili ajlajner na očima

Generacija Z ovog leta nosila je mint boju u okviru svojih makeup lookova, a najbolji način da se mint boja istakne je da je stavite na oči, kao senku ili kao ajlajner. Ova neobična, svetlozelenkasta boja odlično izgleda uz blago preplanuli ten, a najbolje pristaje onima koji imaju zelene ili smeđe oči. U svakom slučaju, cilj ove boje je da bude upadljiva na vašem licu, a možete je uklopiti uz izvučenu liniju ajlajnerom, izražene trepavice i neutralni karmin.

Milenijalci: Crvena senka za oči

Za razliku od generacije Z, ovog leta milenijalci su okrenuti toplijim tonovima kada su senke za oči u pitanju. Ove godine, nosili smo crvenkaste, pink i bordo senke za oči, i sve njih u kombinacijama, a senke u toplim bojama najbolje se uklapaju uz ostatak šminke koji je neutralniji. Kod senki u crvenim tonovima možete krenuti od svetlije roze pri unutrašnjem uglu oka i nastaviti ka tamnijoj na ivicama i u pregibu, a možete dodati i šljokice ili sjaj.

Šminkanje usana:

Generacija Z: Prirodni, pink sjaj za usne

Generacija Z poznata je po svom blažem pristupu šminkanju, a oni se često odlučuju i za suptilne, no makeup makeup lookove koji samo čine da izgledaju sveže i da su im najlepše crte lica dodatno naglašene (ah, mladost). U okviru ovog natural momenta, primetili smo da se generacija Z često okreće bezbojnom ili blago toniranom sjaju za usne, koji nas neodoljivo podseća na period ranih dvehiljaditih godina. No, s obzirom na činjenicu da je to bilo neposredno pre vremena generacije Z, ne čudi nas što se sada vratilo u modu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✰✰✰ (@camilaramire.z)

Milenijalci: Mat, retro braon karmin

U ovoj godini su se i milenijalci vratili retro trendu, a u pitranju je mat karmin u braonkastim tonovima kakav je bio aktuelan tokom devedesetih godina. Mnoge poznate glumice odlučuju se upravo za ovu nijansu karmina, koja čini da naše usne izgledaju seksi, ali suptiilno. Kafene usne su trend koji će se nastaviti i na jesen, a jedino čemu se nadamo je da se u trend neće vratiti veoma tanke obrve, koje su bile popularne isto kada i braon karmini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

Nokti/manikir:

Generacija Z: Nokti boje lavande

Manikiri u boji lavande bili su veoma popularni ovog leta, a boja lavande polako nam se vraća i u modnom smislu. Generacija Z uživa u pastelnim tonovima, nežnim i efektnim, a među njima definitivno su se izdvojili tonovi ljubičaste boje – a ponajviše lila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@gelsbybry)

Milenijalci: Nokti sa krivudavim linijama u stilu sedamdesetih

Za razliku od mlađe generacije, milenijalci uživaju u kombinacijama boja i manikirima koji uljučuju raznobojne, retro krivudave linije – koje nas asociraju na postere i umetnost iz sedamdesetih godina prošlog veka. Ovi funky nokti savršeni su za kraj leta!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Naslovna fotografija: instagram.com/kelechisart

Jovana Pantić

Comments