Tatiana Verstraeten je ime iz senke koje polako izlazi na svetlost reflektora. Poslednjih nekoliko godina njene aksesoare viđali ste na najpoznatijim zvezdama današnjice kao što su Cate Blanchett, Emma Watson, Emilia Clarke i Florence Pugh, a da toga možda niste bili ni svesni. Ova belgijska dizajnerka nakita na sceni je već 10 godina, a svoju karijeru započela je u odeljku aksesoara modne kuće Chanel, a za poziciju odabrao je upravo legendarni kreativni direktor ovog brenda Karl Lagrefeld.

Radnja njenog brenda couture nakita, najmlađi je lokal na čuvenom pariskom modnom trgu Place Vendôme, a svoj brend luksuznog nakita pokrenula je 2018. i premijerno ga prikazala na Pariskoj nedelji mode iste godine. Njen jedinstveni stil odlikuje se spojem tradicionalnih tehnika i modernih iskoraka u dizajnu. Možda najpoznatiji aksesoar koji je do sada osmislila je “fringe minđuša”, koja je razigrani spoj niski od perli, zlatnih niti i dijamanata koji oivičavaju uvo – i koja nas kao takva podseća na nešto između vodopada i kiše sjajnih meteora.

Tatiana je od malih nogu bila okrenuta crtanju, i kaže da joj je ono bilo kao drugi jezik. Hobi njene majke bili su slikarstvo i vajarstvo, pa je tako uz nju u ateljeu koji su imale u stanu naučila kako da svoje ideje izrazi kroz umetnost. Nakon što joj je to postao i posao u modnoj kući Chanel, Tatiana je brzo stekla znanje i iskustvo u tome kako da svoje crteže prenese u život, u kratkom roku – jer za Chanel je trebalo osmisliti i pretvoriti u delo aksesoare za osam kolekcija godišnje. Što se tiče inspiracije, Tatianu najčešće inspiriše ono nešto neopipljivo, kao što je igra svetlosti ili pokret. Inspiracija joj često dolazi u nenadanim trenutcima dok se odmara, ali čim joj nešto divno prođe kroz misli ona uđe u proces razmišljanja kako da ga prevede u komad nakita koji će krasiti ženu i naglasiti njenu lepotu.

Comments