Uzbudljiva avantura življenja, često je dramatično i neprijatno iskustvo – čamac ume da se prevrne, virovi da vas usisaju. Izgradite veštine raftinga kroz brzake i vrtloge životne bujice. 

Mislite na druge i uvažavajte njihova osećanja i potrebe. Ali uvek stavljajte sebe na prvo mesto. Kada se dobro starate o sebi, onda ste u stanju i da brinete o drugima na pravi način. Vaše psihičko i fizičko zdravlje je prioritet nad prioritetima, naročito ako drugi zavise od vaše nege i zaštite. 

Izađite u susret drugima, priskočite i pomozite, ne dozvolite sebi da prođete pored nekog ko leži na ulici, budite predusretljivi prema starima, uradite nešto konkretno – idite u prodavnicu umesto njih, donesite im obrok koji ste spremili, ponudite svoje usluge. Dobročinstvo čini dobro vašem biću. 

Radite na ostvarenju svojih ciljeva i snova, ne odustajte, jer odustajanje je jedini način da ništa ne postignete i ništa ne promenite. 

Ne prihvatajte manje od onoga što zaslužujete. Ni u ljubavi, ni u prijateljstvu, ni u poslu. Ne pristajte na mrvice životnog kolača, već umesite sopstveni i delite ga s ljubavlju, u velikim komadima – sa onima koji to isto čine sa vama. 

Ako mrzite posao koji vam donosi dobar novac i plaća vam račune, nemojte prestati da tražite ono što ćete voleti da radite, čak i za manji novac i skromniji način života. Ako to ne uradite, bićete nesrećni. Život je suviše kratak, da biste svoj radni vek proveli na poslu koji vas unesrećuje.

Ne pravite kompromise u ljubavi, ne ostajte u vezi koja vas ne ispunjava radošću i energijom. Nije vredno stresa, osećanja krivice i žaljenja kroz koje prolazite. Treba da budete sa nekim ko vas uzdiže i gura da uradite najbolje, ko vas inspiriše da posežete van svoje zone komfora, ko vas čini boljom osobom. 

Comments