Veoma je kratak spisak stvari koje mogu više da nam upropaste raspoloženje nego \ ona pogana, ružna bubuljica na vrh nosa koja nas posmatra iz odraza u ogledalu. Po Marfijevom zakonu, gotovo uvek se pojavi onda kada je najmanje želimo (a kao da je ikada priželjkujemo?!) kao na primer na dan mature, na dan velikog sastanka ili, uostalom, kad god želimo da izgledamo što bolje. Zato je dobro uvek imati jednu od onih zgodnih stvarčica za isušivanje bubuljica koje proizvode mnoge kozmetičke i farmaceutske kompanije. Međutim, ako vam se desi da vam dobra stara bubuljica dođe u posetu i zatekne vas nespremnu, ne očajavajte! Spremili smo za vas listu nekoliko veoma delotvornih sastojaka koje većina ljudi uvek ima u kuhinji, uz pomoć kojih ćete se lako otarasiti nepoželjne gošće.

SLIKA113 Uradi sam: Domaći lekovi protiv bubuljica

Baš ume da pokvari odraz u ogledalu

Med

Med je najčešći sastojak domaćh maski zato što je veoma hidratantan. Ali, on takođe ima i antibakterijsko dejstvo, a to je upravo ono što vam je potrebno u borbi protiv bubuljica. Jednostavno uzmite malo meda, veličine graška, i nanesite ga na mesto koje je okupirala bubuljica. Ostavite 15 minuta i isperite toplom vodom.

Sirće i voda

Ova mešavina će regulisati pH vrednost vaše kože, umanjiće crvenilo i smanjiti upalu. Pomešajte jednake delove vode i sirćeta (najbolje bi bilo jabukovog) pa uz pomoć vate nanesite na crvenilo i isperite nakon 10 minuta.

Comments