Nema većeg samopouzdanja od lepe kose. Dajte kosi pauzu od hemijskih tretmana i isprobajte ove prirodne maske od voća. Ovo su jeftini i vrlo brzi načini da osvežite kosu. Sve što treba da uradite kada napravite pakovanja jeste da ih ostavite na 30 do 45 minuta, a oni će bez neželjenih efekata učiniti mnogo za vašu kosu. Ne zaboravite da nakon korišćenja dobro isperete kosu.

Slika15 Uradi sam: Pakovanja za kosu

Jedan od načina da osvežite svoju kosu jeste pakovanje koje sami napravite

Hemijski tretirana kosa

Ovakvu masku koristite za kosu koja je oštećena od hemijskih tretmana. Napravite pakovanje i pomešajte: dve banane, jedno žumance i jednu kašičicu svežeg limunovog soka. Rezultat: Možete dobiti zdravu kosu uz dodatni sjaj.

Farbana kosa

Ovakvo pakovanje napravite ako je vaša kosa farbana pa je suva. Smućkajte: jednu bananu, dve čaše papaje, jednu čašu mlake vode i jednu čašu piva. Rezultat: Vaša kosa će povratiti zdrav izgled.

Masna kosa

Ovo pakovanje pomoći će kosi koja se brzo masti. Napravite pakovanje od: jedne šolje soka od pomorandže, jedne čaše jogurta, jedne supene kašike meda. Rezultat: Kosa će se sporije mastiti.

Slika22 Uradi sam: Pakovanja za kosu

Maske od voća su idealne za sve tipove kose

Kosa koja opada

Ovo pakovanje će vratiti jačinu vašoj kosi, a samim tim, ona će manje opadati. Pakovanje sadrži: jedan avokado, jednu supenu kašiku zoba smrvljenog u prahu, jednu supenu kašiku zelenog čaja, pola šolje mlake vode. Rezultat: Imaćete jaku kosu. Takođe ćete primetiti poboljšanje u kvalitetu kose, od korena do vrha.

Perut

Za sve koji imaju problema sa perutanjem kože glave ovo pakovanje može dovesti do poboljšanja. Maska sadrži: dve kašike soka od grožđa, jednu kašičicu soka od zelenog limuna i jednu čašu jogurta. Rezultat: Koža glave bi trebalo manje da se peruta.

Bezlična kosa

Za kosu kojoj nedostaje živost i izgleda obično ovo je idealna maska. Pakovanje sadrži: jednu čašu kokosovog mleka, pola šolje isceđenog limuna, tri kašike hibiskusa u prahu, i pola litre piva. Rezultat: Vratićete živost u vašu kosu i, naravno, ona će biti sjajna i zdrava.


Višnja Jukić je studentkinja novinarstva i komunikologije. Spaja nespojivo, a onda postane logično. Veruje u spontanost. Hedonista. Voli da čita i piše “između redova”.

Comments