U prethodnim tekstovima bilo je malo više elegantnih frizura. Evo sada malo onih za svaki dan, kao i onih pomalo neobičnih. Pre svega, devojke ne znaju i ne neguju svoju kosu kako je potrebno, stoga ona ne može uvek da izgleda lepo. Kosa je deo organizma i tako treba da je tretiramo. Zdrava ishrana, sa mnogo svežeg voća i povrća, uticaće i na blistav izgled kose. Zimski hladni dani, vetar, boravak u zadimljenim prostorijama nikako nisu dobri za kosu. Odatle treba i započeti negu.

Neki mali saveti bili bi da se zdravo hranite, da uveče dobro iščetkate kosu kako bi uklonili prašinu, ostatke laka ili gela i da poboljšate cirkulaciju u temenu. Izbegavajte upotrebu češljeva sa oštrim zupcima i gumice za vezivanje. U svakom sledećem tekstu ostavljaću vam po jedno rešenje za neki problem sa kosom.

Kako tretirati kosu koja ima suve krajeve, a brzo se masti?

Ovo je jedna od najgorih, ali i najčešćih kombinacija. Recept za nju bio bi sledeći:

Trebaju vam biotin i vitamin A, koji suzbijaju preteran rad lojnih žlezda. Toga ima u dinji. Znam da baš i nije vreme za dinju, ali setite se čim bude! Izmrvite nekoliko kriški dinje u mikseru (ili viljuškom) i rasporedite po kosi. Neka deluje petnaestak minuta, a potom dobro isperite. Za veći sjaj, u zadnju vodu za ispiranje dodajte kašiku jabukovog sirćeta. Ovo pakovanje možete upotrebljavati jedanput nedeljno.

A sada ono što ste čekali – slike.

Prva na redu jeste frizura koju možete da pravite brzo i lako svaki dan, a veoma je moderna.

slika132 Uradi sama (3. deo)

Frizura za svaki dan

Ova je suprotnost prethodnoj. Zanimljiva i neobična, ali efektna za neku posebnu priliku, ili pak šetnju po gradu, izbor je vaš.

slika225 Uradi sama (3. deo)

Mašnice u kosi, ali stvarno

Još jedna od onih frizura koje vam spasu dan. Još možete da dodate i neku zanimljivu mašnicu, šnalu, možda čak i maramu.

Slika35 Uradi sama (3. deo)

Lepo rešenje za tople dane

I, naravno, da budete lepe od glave do pete, tu je i kreativni manikir. Možete i mnogo bolje da nacrtate, ali evo ideje.

nokti1 Uradi sama (3. deo)

Životinjice na noktima


Marina Marinković je previše puta menjala svoj potpis. Stoga, zaključuje da voli promene u životu, muziku i pisanje. Na fakultetu je otkrila je da ima zlu polusestru, koju (za sada) mnogo voli. Planira da se bavi novinarstvom kad poraste, to se nikad ne menja.

Comments