*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Uradi sama: Zebrine pruge na noktima

Uradi sama: Zebrine pruge na noktima

Znamo  da su svim ženama lepi i uredni nokti veoma važni. Oni su savršeni modni detalj koji može efektno upotpuniti bilo koju odevnu kombinaciju. Međutim, da biste imali zanimljiv manikir ne morate uvek odlaziti u skupe kozmetičke salone. Uz malo strpljenja, vežbe i nekoliko lakova različitih boja isti efekat možete postići i kod kuće. Danas vam otkrivamo kako da napravite zanimljive zebrine pruge na noktima.

Za ovaj neobični manikir potrebna su vam dva laka različite boje. Ukoliko želite prave zebrine pruge izaberite beli i crni lak, a ukoliko ste malo smeliji i hoćete da se igrate bojama, možete upotrebiti lakove različitih kontrastnih boja. Osim toga, koristićemo i bezbojni lak za finalni sloj, korektor olovku ili aceton.

Prvi korak je nanošenje belog laka. Radi boljeg efekta lak treba naneti u dva sloja i ostaviti desetak minuta da se dobro osuši.

Sledeći korak zahteva malo strpljenja i veštu i preciznu ruku. Naš cilj je da nacrtamo savršene tanke crne pruge. Umočite četkicu u lak izbegavajući pritom da četkica bude suviše natopljena kako pruge ne bi bile previše debele. Za one koji su manje vešti dobro rešenje su i lakovi sa tanjom četkicom koji se mogu naći u bolje opremljenim parfimerijama. Na svakom noktu nacrtajte minimum pet tankih pruga. Pruge mogu biti vertikalne ili horizontalne, a na vama je da izaberete koja vam se varijanta više dopada. Dok se ne uhodate, možda je najlakše za početak povući jednu dijagonalnu prugu po sredini nokta, a zatim još po dve do tri kraće pruge sa svake njene strane.

Slika 172 Uradi sama: Zebrine pruge na noktima

Vertikalne ili horizontalne pruge, stvar je ličnog ukusa

Sačekajte desetak minuta da se lak sasvim osuši, a zatim nanesite tanak sloj bezbojnog laka. Ukoliko vam je na nekim mestima lak prešao na kožu oko nokta, koristite korektor olovku ili štapić za uši umočen u aceton kako biste skinuli lak.

Ova tehnika se može koristiti i pri lakiranju noktiju na nogama, a možete eksperimentisati i sa različitim kombinacijama boja. Budite kreativni, igrajte se bojama i šarama i doći ćete do sjajnih rezultata.

Slika 253 Uradi sama: Zebrine pruge na noktima

Pustite mašti na volju, mogućnosti je bezbroj

Izvor fotografija: lacquerbuzz.com, nail-design.us, geniabeme.com, life.e-vidin.com


Jovana Filipović je studentkinja Elektrotehničkog fakulteta, perfekcionista, namćor i statista sreće kao iz Balaševićevih pesama u čijim se stihovima pronalazi. Pevam svoj blues bez namere bitne, za zlo sam teški laik, i možda i nisam neki biser, ali sam barem svoj režiser. A kao omiljeni stih i moto izdvajam: “Brojao sam ljude s krsta, pravila i izuzetke. Posvud promašena vrsta, samo retki nađu retke.”

Editors choice