Ako živite sami, lako ćete urediti svoj prostor onako kako vama odgovara, a uz astrološke i feng šui savete, imaćete dobru i podsticajnu energiju. Ukoliko živite u paru, ili zajednici, svako treba da ima svoj kutak (ili sobu) u kojoj će se najprijatnije osećati. Horoskop predlaže neka opšta rešenja u skladu sa svakim znakom.

Ovan

Najvažnije je da sve bude funkcionalno i da se ne gubi mnogo vremena na čišćenje i održavanje – dakle, čista linija, funkcionalan nameštaj (kreveti sa kutijama za posteljinu, duboki i visoki plakari za ostatak stvari) i nikakve sitnice na policama – možda i bez polica. Bolja je zatvorena vitrina za knjige (da ne pada prašina) i po neka umetnička slika, nego police i gomila ukrasa, koji skupljaju prašinu. Ovnovima se preporučuju svetle (pastelne) boje, koje će izbalansirati njegovu jaku ernergiju.

Bik

Udobnost je ključna reč za opis kućevnog života Bika, pa su zato najvažniji delovi nameštaja za njih krevet, kauč, fotelje. Bik voli da se izležava kad god može, ili da gleda TV iz fotelje u koju će utonuti. Idelani su obli komadi nameštaja, od prirodnih materijala i prirodnih boja (zemlja, šuma u jesen…), meka karirana ćebad i veliki jastuci. Bikovi su skloni da zatrpaju prostor nameštajem koji ne koriste, zato što im je žao da se reše omiljene fotelje, iako su kupili novu. Rešenje – poklonite nekome ono što vam više ne treba.

Blizanci

Oni vole savremene uređaje i moderne stvari – potreban im je multifunkcionalan nameštaj, koji može da se sklopi, podigne i pomeri, ako im zatreba prostor za žurku, kvalitetni nosači za TV i zvučnike, ili neka zanimljiva (i izdržljiva) polica, na kojoj će naći mesta sva sobna tehnika i ispred koje može da se montira sklopiv radni sto. Podovi ne treba da budu prekriveni, jer tepisi i prostirke onemogućavaju kotrljanje točkića stolice, iz koje ne mora da se ustaje da bi se stiglo s kraja na kraj sobe.

Rak

Prostor u kome živi Rak, mora da ima dušu – zid ili polica posvećena uspomenama i fotografijama, porodični je oltar za Raka, kome je osećaj pripadnosti najvažniji. Retro nameštaj, udoban (i nasleđen) doprineće tom osećanju pripadnosti, nastavljanja tradicije, čuvanja porodičnih vrednosti. Atmosfera stalne postavke izložbe sentimentalnih vrednosti, Raka opušta, ušuškava i pruža mu utočište.

Comments