Boja kose u velikoj meri utiče na izbor paleta nijansi za šminkanje. Oslikajte na najlepši način živo platno, vaše lice, u odnosu na to koju boju kose imate.

Plavuše

Plavuše važe za bića jako nežnog izgleda, pa pri izboru šminke moraju biti jako oprezne. Međutim, smokey eyes u svim bojama jako lepo stoji plavušama, jer je kontrast sa bojom kose idealan. Birajte tamne boje za oči, poput plave, boje lavande ili zelene. Idealni su sjajevi za usne nežnih boja – bebi roze, boja breskve, bledo ljubičasta… Plavuše će izgledati glamurozno i ako dodaju malo zlatne boje na kapke, jagodice i usne. Zlatna boja prelama svetlost, pa šminka deluje lepše.

Platinaste plavuše

Ako imate izazito svetlu plavu boju, sa finim primesama pepeljastih tonova, najbolje će vam pristajati hladniji tonovi. Obrve ne smeju biti puno tamnije, pa ih možete svetlijom olovkom, bez žutih tonova, fino naglasiti. Bakarni tonovi rumenila, kao i senki za oči i karmina vam neće pristajati. Hladan ton crvenog karmina je idealan za večernji izlazak. Srebrni hladni tonovi i pepeljaste nijanse smeđe su kao stvorene za vas.

Desktop13 picnik Uskladite šminku sa bojom kose

Ove platinaste plavuše se ne plaše eksperimentisanja

Kosa boje zlata

Kako je ovo mnogo prirodnija nijansa od gore spomenute platinaste, sa izraženijim žutim tonom, boja breskve, zlatna, ružičaste nijanse su preporučljive i u slučaju rumenila i u slučaju karmina. Takođe, ljubičaste nijanse senki za oči jako lepo pristaju zlatokosama.

Desktop14 picnik Uskladite šminku sa bojom kose

Nežno i ljupko

Kosa boje meda

Ili, popularno, boja šampanjca. Najtoplije nijanse plave boje kose, od zlatnih, bež, do svetlo smeđih preliva. Sve tople nijanse rumenila, onog za zlatnim odsjajem, bronzeri, nežnije smeđe se preporučuju. Isto je i sa izborom senki i olovki za oči. Zemljani tonovi su pun pogodak. Izbegavajte ružičaste i plave nijanse.

Desktop15 picnik Uskladite šminku sa bojom kose

Ove zanosne lepotice su savršeno uklopile make-up sa bojom kose

Crvenokose

Crvena boja kose je jako uočljiva, pa je važno dobro je uskladiti sa šminkom, kako ne biste dobili kontraefekat. Izbegavajte jarke boje. Obrve moraju biti za nijansu tamnije od boje kose.

Ako imate prirodno riđu kosu, poput boje mrkve, odlično vam pristaju boje breskve za usne i jagodice, kao i nežne nijanse ružičaste. Izbegavajte smeđe i pepeljaste nijanse.

Za vatreniju crvenu boju kose idealne su tople, smeđe nijanse i boje meda. Izbegavajte pepeljaste nijanse na vašim očima. Idealno rumenilo uz vašu boju kose je ono nežne narandžaste nijanse sa finesama zlatnih.

Za najvatrenije crvenokose (boja crnog vina), koja ponekad šalje blago ljubičasti odsjaj, pogodna je široka paleta nijansi, osim onih zagasitih, koje se neće lepo uklapati sa vašom bojom kose. Smaragdno-zelena je idealna za vaše oko, kao i boja šljive, a izaberite rumenilo i karmin (sjaj) neutralnije nijanse.

Desktop16 picnik Uskladite šminku sa bojom kose

Crvena je boja strasti i ljubavi. Istaknite je na pravi način!

Brinete

Vaša boja kose se može učiniti najidealnijom za sve make-up trendove. Bilo da imate tamno smeđu boju kose ili onu prošaranu svetlijim tonovima, jako je važno da odaberete žućkasu nijansu podloge za šminku, u slučaju svetlijeg tena.

Bronzer će uvek izazvati pravi efekat, ali lepo vam pristaju i rumenila u svetloroze boji. Apsolutno sve nijanse senki za oči dolaze u obzir. Koristite svetlobakarnu i crvenkaste zemljane nijanse, koje uvek izgledaju fantastično. Svetloružičast karmin je pun pogodak, začinjen sjajem za usne, a i crveni karmin će vam dati neobičnu svežinu.

Desktop17 picnik Uskladite šminku sa bojom kose

Preplanule jagodice i izražene oči – savršeno!

Crnokose

Za taman ten odaberite tamnije smeđe nijanse pudera, a ukoliko imate svetliji ten, podlogu uskladite tako da ne odskače puno od vašeg tena i ne pravi “okvir” oko lica.

Uz vašu boju kose divno pristaju boje ćilibara, cimeta i cigle i svih smeđih, u slučaju rumenila. Imate apsolutnu slobodu za senke za oči, svaka boja će vam lepo stajati. Sa karminom svetloružičaste ili koralne nijanse, kao i bojom jagode nikako nećete pogrešiti. I, naravno, neprevaziđeni crveni karmin će i ovoga puta izazvati wow efekat, ako ne naglasite oči previše.

Desktop18 Uskladite šminku sa bojom kose

Crne i fatalne, potpuno različitog stila šminkanja


Tamara Ognjanović, student pedagogije i perfekcionista do ludila, dan ne započinje bez ledenog ness-a i muzike, koja je njen smisao života i, po njenom mišljenju, definiše osobu. Zna napamet ceo serijal “Prijatelja”, koji su joj najbolji sedativ. Veruje u moć pogleda. “I don’t like defining myself. I just am” kaže i citira njenu večnu inspiraciju, Britney Spears.

Comments