K-pop i njegovi predstavnici polako preuzimaju svet, a njihov značaj prepoznao je i streaming giganti, Netflix. Predstavnici ove platforme su pre nekoliko dana otkrili da na male ekrane u oktobru stiže dokumentarac o planetarno popularnoj ženskoj pop grupi, Blackpink. Film će obuhvatiti sve etape u razvoju ove grupe, od njenog osnivanja do osvajanja svetskih muzičkih lista sa svojim hitovima.

Jisoo, Rosé, Lisa i Jennie svoju karijeru započele su još pre 5 godina u Južnoj Koreji, kada je kompanija YG Entertainment odlučila da stvori prvu žensku K-pop grupu. Nakon dugih audicija u više krugova, ova četiri imena su se izdvojila, a uskoro je objavljeno da će se grupa zvati Blackpink. Kako i same kažu, njihovo ime nas podseća da lepota nije sve, i da su one pre svega tim koji osim lepote, poseduje i veliki talenat. U filmu će se pronaći i do sada neviđeni snimci sa audicija i njihovi intervjui iz tog perioda u kojima govore o očekivanjima i planovima za budućnost.

Grupa je osvojila srca ljudi širom sveta prošle godine albumom pod imenom Kill This Love, koji je debitovao u top 20 na Billboard listi što je bio neverovatan uspeh za jednu K-pop grupu. Nakon toga, usledio je poziv za nastup na Coachelli što ih je učinilo prvom potpuno ženskom K-pop grupom koja nastupa na ovom festivalu. Meseci danonoćnih priprema, proba i fitinga su bili potrebni da bi ovaj nastup izgledao savršeno, a Netflixove kamere pratile su ih sve vreme.

Comments