Modni dizajneri Ivana Pilja i George Styler imali su uspešne nastupe u Berlinu, odnosno Los Anđelesu.

George Styler, redovan učesnik Beogradske nedelje mode, nakon uspešnih nastupa u Londonu tokom proteklih godina, predstavio je svoju kolekciju i u Los Anđelesu, na LA Fashion Week-u 17. marta 2016.

Ivana Pilja nastupila je nedavno na Berlin Alternative Fashion Week-u koji je poznat po predstavljanju alternativnih modnih koncepta. Njeni modeli predstavljeni su kao deo Alchemy programa, koji važi za najsvetliju tačku Berlin Alternative Fashion Week.

Nama predstavlja zadovoljstvo da navedemo da ovdašnji ljubiteji mode imaju priliku da uživaju u Ivaninim kreacijama upravo na Black ‘n’ Easy Fashion Week-u koji će biti održan u periodu od 1. do 9. aprila.

George Styler na LA Fashion Week-u

Styler se američkoj publici predstavio najkvalitetnijim komadima iz svojih kolekcija Fairytales, Ethno Pop, NetWork i Captivity. U njegovim kreacijama pojavljuju se motivi kako balkanskih, tako i afričkih i azijskih narodnih nošnji, što ih čini privlačnim na bilo kom području. Mladi dizajner oduševio je prisutne svojim neočekivanim kombinovanjem srpskih tradicionalnih opanaka i afričkih animalnih detalja. Pored poigravanja oblicima, dimenzijama i krojevima, pomera granice i po pitanju boja. “Njeno visočanstvo”, crna, svoj tron predaje upečatljivim, smelim nijansama kraljevsko plave, narandžaste, pink i zelene. Posebno je za oko zapala spretnost korišćenja pletenih materijala, što i ne čudi za jednog dobitnika nagrade Knitwear King iz 2014. godine.

george styler 1 Uspešan nastup naših dizajnera u Berlinu i Los Anđelesu george styler 2 Uspešan nastup naših dizajnera u Berlinu i Los Anđelesu

George Styler dobitnik je mnogobrojnih priznanja od kojih posebno izdvaja nagradu “Ones to watch” dizajnera sezone u Velikoj Britaniji. Upravo ova nagrada mu je donela priliku da svoje delo pokaže na London Fashion Week-u nakon čega njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Modeli obučeni u njegove kreacije krasili su stranice poznatih časopisa kao sto su Vogue, ELLE, Harper’s Bazar, The New York Times, Esquire i drugi.

george styler 3 Uspešan nastup naših dizajnera u Berlinu i Los Anđelesu george styler 4 Uspešan nastup naših dizajnera u Berlinu i Los Anđelesu

 

PhotoCredit: Manikandan Vijayakumar, Victor Navarro.

Ivana Pilja @ Berlin

Ovo je Ivanin treći nastup u Berlinu, a pošto je Berlin vrlo liberalan i otvoren ka umetnosti, dizajnerka smatra da je to pravo mesto za fashion show, naročito jer događaj okuplja kreativne ljudi iz različitih oblasti. U prezentaciju njenih kreacija pored 15 modela bili su uključeni i igrači sa performerom Le Pustrom, dok je art direkciju i koreografiju radio James Welsby koji je samo zbog revije došaou Berlin iz Melburna.

ivana pilja 1 Uspešan nastup naših dizajnera u Berlinu i Los Anđelesu ivana pilja 2 Uspešan nastup naših dizajnera u Berlinu i Los Anđelesu

Novim modelima Ivana se obraća široj publici predstavljajući “ready to wear” komade. Kreacije su ponovo odraz njenih avangardih ideja i tendencije da eksperimentiše oblicima i iluzijom boja, po čemu je Pilja postala prepoznatljiva javnosti. Dizajnerka i ovoga puta ide korak dalje u istraživanju novih formi, ali sa namerom da svoju umetničku viziju prilagodi svakodnevnim potrebama ljudi. Deo kolekcije posvećen je i muškarcima.

Berli polako postaje nova baza Ivane Pilje koja navodi da u tom okruženju želi da razvija svoj brend. Nama predstavlja zadovoljstvo da navedemo da ovdašnji ljubiteji mode imaju priliku da uživaju u ovim impozantnim kreacijama 4. aprila upravo na Black ‘n’ Easy Fashion Week-u na kom Ivana redovno učestvuje.

ivana pilja 3 Uspešan nastup naših dizajnera u Berlinu i Los Anđelesu ivana pilja 4 Uspešan nastup naših dizajnera u Berlinu i Los Anđelesu

Photography by Peter E. Reiche

Art direction/coreography: James Welsby

Headwear: Dragan Smiljanić

Hair: Nina B Budden using Oribe

Make up design: Issidora Mua Rose

Make up: Astrid Stebich & Desiree

Comments