Toliko pažnje i truda ulažemo u što kvalitetniju jutarnju rutinu da neretko zaboravimo koliko je i večernja rutina važna. Tajna uspeha i dobrog raspoloženja nisu samo jutarnja kafa i meditacija. Poslednjih par sati na kraju dana su ključni za kvalitetniji san i potpuniju energiju koju ćete imati narednog dana.

Kako god da vaša rutina tokom večeri sada izgleda – potrudite se da se maksimalno opustite, posvetite sebi kako bi što bolje spavale. A ako ne znate kako da izgradite najbolju moguću večernju rutinu, pročitajte savete u nastavku. 

Pronađite noćnu hidratantnu kremu

Odgovarajuća hidratatna krema za lice je ultimativno bitan korak u nezi kože. Kao što praktikujete jutarnju negu kože lica, tako možete uraditi i uveče. Možda ćete se više radovati pripremanju lica za noć. Delovaće vam kao čin meditacije. Naravno, trudite se da sačinjenu rutinu za negu kože pojednostavite. Za noć vam je potrebna hranjiva, a lagana formulacija kreme. Sastojci koje bi svaka noćna krema trebalo da sadrži su: hijaluronska kiselina koja će redukovati linije, bore i popuniti ih, vitamini A, C i D, koji su bogati antioksidantima i vitamin E koji će pospešiti proizvodnju kolagena i boriti se protiv oštećenja na koži. Tako će se noćna hidratantna krema postarati da se ujutru probudite sjajnijeg i svežijeg tena. Jednom rečju, besprekorna koža!

Ne nastavljajte sa poslovnim aktivnostima nakon radnog vremena

Koliko puta vam se desilo da sa poslom završavate u pet, ali uhvatite sebe kako završavate projekte, odgovarate na mejlove čak i do kasno u noć? Veoma je važno da izbalansirate poslovni i privatni život. Naterajte sebe da odmarate i prepustite se sebi kada ste kod kuće (nakon što ste završile sa svim kućnim obavezama). Svaki posao može da sačeka do narednog dana.

Probajte da osmislite ritual koji ćete raditi pri završetku poslovnog dana. Na primer, da zamenite poslovnu odeću onom ležernijom ili da precrtavate sve zadatke koje ste obavile tog dana. Uz pomoć ovako osmišljenog rituala vaš mozak će dobiti informaciju da više nije u work mode-u. Na ovaj način ćete se odupreti nagonu da proveravate mejlove i lakše ćete zaspati, ne razmišljajući o aktivnostima koje treba obaviti narednog poslovnog dana.

Comments