Nema ničeg goreg nego kada započnemo dan haotično. Ustanete rano, trčite po stanu i kopate po ormanu nervozno u nadi da će se neka prikladna kombinacija stvoriti pred vašim očima. Međutim, sve vam izgleda ofucano, staro, dosadno, već viđeno… Oblačite se i presvlačite već šesti put, pa zato već uveliko kasnite.

Pošto ne možemo da vas probudimo ranije i nateramo da prestanete da klikćete to snooze dugme i odlažete buđenje, bar možemo da vam pomognemo savetima kako da se brže obučete ujutru.

Proverite vremensku prognozu – za celu nedelju

Većina nas ima naviku da proveri prognozu kada se probudi, ali isplati se da proverite prognozu za celu nedelju tokom vikenda. Tako ćete već imati sliku u glavi o tome kakvo će vreme biti i kakvu garderobu ćete nositi. Ukoliko budete znali da će padati kiša cele nedelje, već možete da odvojite gumene čizme, jaknu i slično…

493589467 holding Uštedite vreme: Obuci se lepše, a za manje vremena

Pripremite kombinaciju veče pre

Ovo je najpametnija stvar koju možete da uradite! Svako veče razmislite šta ćete nositi sutra, ispeglajte stvari i okačite kako biste sutra odmah nakon tuširanja samo uskočili u tu kombinaciju. Tako ćete poštedeti sebe muka i neuporedivo olakšati život! Pritom ćete verovatno mnogo lepše izgledati, jer ste imali više vremena da sastavite odevnu kombinaciju.

Vodite dnevnik oblačenja

Ovo sigurno zvuči malo uvrnuto, ali verujte da pomaže! Naime, kada nosite neku kombinaciju koja vam se baš sviđa, verovatno ćete posle izvesnog vremena i zaboraviti na nju. Zato zapisujte šta ste nosili i štiklirajte one dane kada ste bili lepo obučeni. Tako ćete ukoliko nemate ideju, moći da pretražite koje su to kombinacije bile pun pogodak i jednostavno ponoviti neku od njih.

zena praca inteligencia okuliare biznis vyber oblecenia dreamstime 3 Uštedite vreme: Obuci se lepše, a za manje vremena

Složite aksesoare

Nije li to iritirajuće kada se spremate ujutru u žurbi, a onda nađete svoju omiljenu ogrlicu, koja bi vam se baš uklopila uz odeću, ali je zapetljana toliko da nema šanse da se sad bavite njenim otpetljavanjem! Zato ne dozvolite da vam se to dogodi! Napravite red i sortirajte svoj nakit kako bi vam uvek bio pri ruci.

Organizujte ormar

Znamo da je to toliko veliki i naporan posao, ali jednostavno morate da sredite ormar! Pobacajte stare stvari, poklonite one koje više ne nosite, a ono što ostane lepo složite i smisleno organizujte, tako da vam sve bude pregledno i lepo složeno.

Lenka Gatić

Comments