Ova godina ima žestok astrološki finiš – poslednje godišnje pomračenje Sunca koje se odigralo 4. decembra, pridružuje svoj uticaj retrogradnoj Veneri, koja počinje 19. decembra. Ako izgleda kao da imamo predah između pomračenja i retrogradnosti – samo tako izgleda. Pomračenje Sunca nastavlja svoj uticaj, a Venera “uzima zalet” i retrogradna uvertira je aktuelna još od polovine novembra. Udahnite duboko i nastavite da dišete. Ako se osećate kao u mešalici za beton, prepustite se, shvatite to kao unutrašnji građevinski proces. Ne opirite se i posmatrajte. I nemojte donositi nikakve odluke, pa ni novogodišnje, jer vam se uvidi mogu iznenada produbiti i odluke promeniti.

Ovan

Vaše duhovno putovanje se intenziviralo u poslednjih godinu i po dana i ovo pomračenje bi moglo da predstavlja kulminaciju – ne u smislu da ste nešto naučili i zaokružili, već u smislu otvaranja portala ka uvidima koji su do sada bili zamagljeni emocijama i rezonom. Posmatrajte sebe kao večitog učenika i posmatrajte sebe i okolni svet očima deteta.

Bik

Za Bikove prekretnicu predstavlja prihvatanje bolnih iskustava iz prošlosti. Isceljenje bi moglo da počne – osećate da vam je potrebno da se oslobodite prošlosti i krenete dalje, rasterećeni opraštanjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Femme Fatale (@onparledemode)

Blizanci

Osećate potrebu za postavljanjem granica – želite svoj prostor, svoj mir, da stavite sebe na prvo mesto i da prestanete da pravite ustupke koji vam škode. Preispitujete sve bliske odnose i relacije.

Rak

Vreme je da se pobrinete za svoje fizičko zdravlje, pored duhovnog i mentalnog. Menjajte navike! Uvedite u dnevnu rutinu sve ono što znate da treba da uvedete i što odlažete i izbegavate već duže vreme.

Lav

Lavovi bi mogli da sretnu ljubav svog života, ili da steknu neke sasvim nove uvide o prirodi ljubavi i reše se pojedinih zabluda kojih su se uporno držali. Takođe, sve u šta uložite strast i radite bez pomisli na nagradu, može biti veoma uspešno.

Devica

Kod Devica se očekuju promene u porodičnim ili životnim okolnostima. Vreme je da razmišljate o svom životnom okruženju i odnosima sa članovima porodice, u budućnosti u kontekstu onoga što vi želite, umesto onoga što vam se nameće ili nudi.

Comments