5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Samostalna, samosvesna, samouverena, samodovoljna, samohrana, samoodrživa u svakom smislu i eh, verovatno sama.

Sve češća je slika moderne žene, koja ne pravi kompromise, autentična je, kompletna i kompetentna.

Super, bravo za nas!

Ali, što su žene sposobnije, muškarci su neuhvatljiviji. Možda zato što neće da se nameću tamo gde nisu dovoljno potrebni. Jer, ako mi sve možemo same, pa često i bolje od njih, šta će nam onda oni?

Muškarci pripadnu ženama koje su sto posto sigurne da im je muškarac sto posto potreban.

One možda ulože mnogo rada u tu sigurnost, a možda se prosto nesamo… pa sve ono redom… pa zato i nisu same. Jer ne mogu same. A mi možemo? Da, donekle. Tačno do onog mesta gde prestajemo da budemo tako samosvojne i počinjemo da žudimo da nas neko osvoji.

569bd1e77edc91e05d53c62e706ac473 Uvek spremna

Sposobna moderna žena je nezavisna od zaštite muškarca, a svet u kome živi je sve manje svet muškaraca. I muškarci su sve manji

Male su šanse da se to dogodi, kao što se događa drugim ženama. Moraćemo da dozvolimo da nas neko osvoji, da spustimo kriterijume, da ne zahtevamo da nam neko parira, jer to nije uloga muškarca, to je ženski posao, to pariranje. Ili ćemo i to sve morati same. Da osvajamo, zavodimo, mažnjavamo, privodimo. I da ga se posle oslobodimo, kad počne da gaji prevelika očekivanja ili postane suviše bezobrazan, mešajući našu toleranciju sa slepilom.

Zato moramo uvek da budemo spremne.

Da skočimo i iskoristimo svaku priliku i da ulovimo muškarca kao mačka miša.

Mnoge među nama još uvek sanjaju o partnerima, pravim muškarcima i srodnim dušama. A mnoge ne propuštaju realne prilike, iako su one daleko od njihovih želja i maštanja.

Uvek smo raspoložene za upoznavanje i flert, spremne da damo šansu nekome ko nam se makar malo dopada, ili da nagradimo onog ko je bio dovoljno hrabar da nam priđe. Navikle smo da skrećemo pažnju, primamo komplimente, izazivamo interesovanje, budimo požudu. I da na kraju sve to ostane bez ikakve realizacije, čak i bez najpovršnijeg telesnog susreta, ukoliko same ne pokažemo inicijativu u odgovarajućoj situaciji.

Muškarci nas se plaše. Oni iskusniji oholo tvrde da se ne plaše, jer poznaju to osećanje. Tu poziciju u kojoj nisu jači, veći, uspešniji, bolji, a nisu ni naučili da se osećaju ravnopravno. A možda zaista i nisu ravnopravni.

Možda ćemo sresti nekog ko jeste. Ili ko će voleti da se druži sa nama, jer ga inspirišemo da bude bolji, veći, uspešniji i jači. Ili makar nekog ko neće stalno biti izazvan da nam pokazuje gde nam je mesto, već će zauzeti svoje mesto pored nas. Spremne smo na to.

I na gore od toga. I na bolje. Spremne smo na sve. Čekamo kao zapete puške da svet poraste i doraste.


Aleksina Đorđević

Editors choice