Već smo imale mnogo prilika da naučimo da detalji čine stil i upravo zato i vodimo računa o svakoj sitnici kada je naš izgled u pitanju. Kruna svakog autfita svakako su, između ostalog, nokti i zato rado provodimo sate i sate tragajući za novim idejama za manikir kako bismo uvek na originalan način osvežile svoje kombinacije. Ali, ako nešto najviše na svetu mrzimo onda je to iskrzani lak za nokte, a juče smo ga namazale! Ipak, postoji nekoliko jednostavnih trikova uz pomoć kojih će vaš manikir duže trajati, a vi ćete moći duže da uživate u savršenim noktima.

manikir Uz ove savete će vaš manikir DUŽE trajati

Najpre, kao i prilikom šminkanja, i nokte je potrebno pripremiti za “tretman”. Lepo uklonite ostatke prethodnog laka, isturpijajte ih i sredite, ali nemojte nanositi ništa masno na njih, odnosno kreme ili slične preparate. Čak, izbegavajte i uljani aceton, već koristete onaj obični, u manjim količinama kako ne biste isušile nokte. Takođe, dobar potez je i da malo jabukovog sirćeta nanesete na nokte. Osim toga, izbegavajte da kvasite nokte kako oni ne bi upili vodu jer će onda teže “primiti” lak.

Na redu je baza, odnosno osnova u vidu običnog, providnog laka. Neka ta osnova bude sjajna, a ne mat, jer će se onda na nju lak lakše “zalepiti”.

Comments