Savršeno lepi i zdravi zubi privilegija su retkih, ali uz malo truda možete učiniti mnogo za svoj blistavi osmeh.

Dobra oralna higijena je osnova za očuvanje zdravih zuba. O tome treba voditi računa od najranijeg detinjstva, jer navike ostaju i u odraslom dobu i predstavljaju efikasan način kontrole i borbe protiv oboljenja usta i zuba.

Ishrana je, bez sumnje, činilac koji podjednako utiče na razvoj i kvalitet zuba. Da bi ih sačuvali od karijesa treba im uskratiti sve vrste grickalica i slatkiša između obroka, a savetuje se svakodnevno uzimanje voća.

beli zubi Uz taman ten se slaže samo blistav osmeh

Za svež osećaj u ustima, neophodna je temeljna i pravilna higijena, uz upotrebu odgovarajuće četkice za zube i antimikrobnih rastvora za oralno ispiranje, kao i obavezne posete stomatologu. Ukoliko se plak ne uklanja redovno, on proizvodi toksine, koji dovode do stvaranja karijesa i oboljenja desni, a nekada i kompletne usne duplje.

Vivident rastvor na bazi hlorheksidina deluje tako što smanjuje pojavu plaka i umiruje osetljive desni.

Koristi se u cilju prevencije upale desni i za ublažavanje pratećih tegoba koje karakteriše crvenilo, oticanje i krvarenje.

Untitled 13 Uz taman ten se slaže samo blistav osmeh

Preporučuje se njegova primena kod osoba koje nose protezu, osoba koje su imale pirsing jezika, obraza ili usne, kao i posle izvođenja stomatoloških intervencija, kako bi se sprečila mogućnost razvoja infekcija u usnoj duplji.

Redovno ispiranje hlorheksidinom pomaže očuvanju zdravlja zuba i obezbeđuje dugotrajan osećaj svežeg daha.

Više informacija potražite na Facebook stranici Esense.

Comments