Dame od stila znaju da se trendovi, koliko god da smo bombardovane njima, moraju primenjivati selektivno. Sve ikone stila postale su to ne zato što su slepo pratile trendove, već zato što su se uvek mudro i odmereno držale klasike.

Ipak, kako se i klasika meša u trendove i svake sezone se vraća nešto staro, a novo, za vas izdvajamo koji su to svevremenski modni saveti sa kojima nećete pogrešiti ni sada – ni za deset godina.

klasicni modni saveti 2 Vanvremenski modni saveti

Krojač je vaš najbolji prijatelj. Kolikogod sjajnu odeću da nalazite u fensi buticima, one stvari koje naprave prema vašem ukusu i prema vašem telu, jedine su koje ćete sigurno moći da nosite i kroz nekoliko godina (pod uslovom da pazite na svoju liniju).

Ne pratite slepo brojeve koji pišu na odeći. To što je nešto “vaš broj” ne znači da vam to obavezno najbolje stoji i da vam je to najudobnije. Uvek isprobajte odeću pre nego što je kupite i ne libite se da nekad kupite nešto manje ili veće od vaše uobičajene veličine.

cipele u boji koze Vanvremenski modni saveti

Cipele u boji kože slažu se sa svim. Njih prosto morate imati u ormaru sa obućom.

Aksesoari mogu da učine da i najobičnija modna kombinacija izgleda glamurozno. Naoružajte se dobrom ogrlicom ili šalom i plenićete.

Uklapajte različite cipele sa različitim dužinama pantalona. Na primer, koliko god voleli vaše pantalone koje su malo iznad članaka, ne možete ih uklopiti uz ankle-boots. Pre nego što nekud pođete, isprobajte kombinaciju obuće i pantalona.

skini dzins siroka majica Vanvremenski modni saveti

Balansirajte gornji i donji deo autfita. Ukoliko nosite nešto široko gore, ponesite uz to uske pantalone, i obrnuto.

Uložite u kvalitetan donji veš. Ukoliko vas donj veš ne steže, ili vam nije prevelik, odeća će savršeno padati preko njega. Jako je važno da donji veš savršeno prijanja uz telo.

Imajte dve dobre torbednevnu (u koju mogu da stanu telefon, novčanik, kišobran i knjiga) i večernju (u koju staju šminka, telefon i novčanik).

crna haljina Vanvremenski modni saveti

Kada ste u dilemi šta da obučete – obucite crno – sa tim nikada nećete pogrešiti.

Jasna Stanić

 

Comments