Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Izgled vaših šaka može pričati neke jednostavne priče o vama – može pokazivati vašu starost, može značiti da ste proveli životni vek u teškom radu, ili da trenutno radite naporan posao i da su vam ruke pod stalnim pritiskom.

Pored toga, ruke govore i neke druge stvari o vama – mogu vam ukazati na neke ozbiljne zdravstvene probleme i biti prvo upozorenje da treba da posetite lekara. Navodimo nekoliko simptoma koje vaše ruke pokazuju.

doctor working with a tablet Vaše ruke govore o vašem zdravlju

Krvotok

Ako su prsti na vašim rukama često u plavim ili sivim nijansama, to može značiti da imate usporen krvotok, koji ne uspeva da podjednakom brzinom snabdeva krvlju sve delove tela. Poremećaji krvotoka mogu biti manje ili više ozbiljni, ali za svaki primećen simptom,  važno je javiti se lekaru pravovremeno.

Štitna žlezda

nega ruku Vaše ruke govore o vašem zdravlju

Ako vam se prsti s vremena na vreme neobjašnjivo naduju, vrlo je moguće da vam štitna žlezda ne radi dobro.  Naravno, naduveni prsti mogu značiti i nešto drugo, mnogima se, na primer, prsti naduju u avionu ili od previše slane hrane. Ipak, ništa ne gubite ako se za svaki slučaj pregledate.

Oboljenja srca i pluća

ruke Vaše ruke govore o vašem zdravlju

Bacite pogled na vrhove svojih prstiju. Ukoliko su prošireniji od ostatka prsta, moguće je da vam srce ili disajni organi ne rade najbolje. Ako vam krvotok usled poremećaja na srcu ili plućima ne radi dobro, kiseonik sporije protiče do delova tela. To često može da uzrokuje naduvenost vrhova prstiju.

Anemija

Naoravite mali test. Položite levu ruku na ravnu površinu, a desnim kažiprstom pritiskajte nokte na položenoj ruci. Pri pritisku prsti postaju beli, a roze boja treba da se vrati jako brzo. Ako se roze boja sporije vraća, to može značiti da ste malokrvni. Malokrvnost možete izlečiti pravilnom ishranom, crveniom mesom i unosom dosta gvožđa u organizam, ali za svaki slučaj, posetite i lekara.

Jasna Stanić

Editors choice