Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

1/3

Ascedent ili prva kuća je u izvesnom smislu i najvažnija kuća nečijeg celokupnog horoskopa. AC ili Ascedent je jedan od četiri glavne tačke neba i pored nje su značajne: MC (sredina neba, iliti Medium Coeli), IC (donja sredina neba, Imum Coeli) i  DC (Descedent, suprotnost Ascedentu koji predstavlja druge, partnere u najširem smislu). Ascedent je jedna od najvažnijih tačaka u prirodnom horoskopu i precizno pokazuje stepen i znak na istoku horizonta u trenutku našeg rođenja. Govori o našoj ličnosti, našem temperamentu, sposobnostima delovanja, nastupu, ponašanju, predstavljanju drugim ljudima. Prva kuća predstavlja sve ono što mi jesmo i što zračimo i to može da bude i u priličnoj suprotnosti sa samim horoskopskim znakom, tj nečijim položajem Sunca.

Prva “kuća”, a posebno njen početak – Ascendent – pokazuje naše prirodne sklonosti i tendencije, individualnost i način na koji se izražavamo. Ona pokazuje kako nas drugi vide, takođe i način na koji želite da nas drugi vide. Utiče na pristup životu, naš pogled na svet, izgled i pojavu, kao i na početak svih naših poduhvata, i veoma je značajno znati u kom je znaku jer utiče na naš celokupan izgled i energiju koju šaljemo.

Asc u Ovnu

Ljudi sa ovim podznakom su savršene vođe. Imaju talenat za upravljenje sobom i drugima i preduzimljivost im je srednje ime. Njihova želja da se za sve pitaju je veoma očita, ali je i jasno da su zaista dobri na svim rukovodećim položajima i ulogama. Znaju da predvode u mnogim akcijama i poslovima, i impuls akcije za bilo šta obično ide od njih. Ambiciozni su i preduzimljivi, a često i tvrdoglavi. Zainteresovani su, žustri i uzbudljivi. Imaju neverovatnu snagu volje, prodornu oštrinu, i prirodnu hrabrost. S obzirom da je vladajuća planeta Ovna Mars, najbolje deluju kada treba brzo da se reaguje, kada se traži brza odluka, akcija. Imaju sjajne izvršne sposobnosti i aktivnosti.

Ključne karakteristike: hrabrost, ambicija, energija, preduzimljivost, impulsivnost.

Asc u Biku

Podznak u Biku govori o osobi da je najčešće blage i mirne prirode, dok je neko ne isprovocira. Tada se pretvara, pa u razjarenog bika. Postojna, temeljna osoba, koja predano radi na svojim ciljevima. Na prvi pogled možda i pomalo spora i letargična, ali ove osobe poseduju mnogo skrivenih snaga i energije koju uključe kada niko ne očekuje. Izuzetno praktičnog uma, ali istovremeno neko ko zahvaljujući Veneri koja vlada ovim znakom voli zadovoljstva svih vrsta, uživa u lepoti prirode i u umetnostima. Pažljiva je i istrajna i sposobna da sve što započne dovede do kraja. Ima izrazitu i potrebu i sreću u sticanju novca i bogatstva uopšte. Najbolja je u svim izvršnim poslovima

Ključne karakteristike: obazrivi, ponosni, tvrdoglavi, skloni predrasudama, temeljni, izdržljivi, razumni (osim kad su ljuti). 

Asc u Blizancima

Osoba sa podznakom u Blizancima je pre svega radoznala, razigrana, leptirasta, radoznala, aktivna i sposobna da bavi mnogim stvarima istovremeno. Idealista koji voli sve vrste mentalnih i intelektualnih izazova, unapređivanja, i aktivnosti. Pokazuje puno interesa za avanture, zadovoljstva, zabave i učenja. Voli konstantne promene, jer je bilo kakva neaktivnost čini nervoznom i nestpljivom, što se događa i kada nema dovoljno vremena da završi započeto. Kao po pravilu, ascedent Blizanaca, daje progresivne i inventivne ljude sa izrazitim konverzacijskim sposobnostima, i samim tim su i najbolji u poslovima koji im pružaju mnoštvo različitih aktivnosti.

Ključne karakteristike: elokventni, živahni, radoznali, brzog uma, logoreični, druželjubivi.

Asc u Raku

Promenljive, senzibilne, a često i povučene osobe, imaju plodnu imaginaciju. Izuzetno sentimentalne, pune razumevanja za druge, veoma posvećeni porodici i porodičnim vrednostima. Vredni, ali često strepe od ismevanja, i kritike, a taj strah ih čini povučenim i diskretnim. Emocije su im jake, uživaju u romantičnim odnosima i iskustvima što je i razumljivo budući da je vladajuća planeta Mesec. ROmantični, emotivni, sanjari. Vrlo često se okreću tuđim potrebama pre nego svojim.

Ključne karakteristike: simpatični, promenljivog raspoloženja, emotivni, posvećeni, sentimentalni, diplomatični.

Editors choice