Evo sad će Dan zaljubljenih, konačno svi nazovisrećni parovi mogu da izađu u javnost i pokažu svetu koliko se vole, sa sve ružom u ruci, a zatim mogu da se vrate u svoje obične prazne živote, viđajući se međusobno samo na društvenim mrežama, gde su naravno najsrećniji.

Nisam ʺhejterʺ niti bilo šta, volim ja sve što je u granicama normale, i odmah da kažem, lepo mi je kada normalni, iskreni i skladni parovi na neki svoj način obeleže i taj 14. februar, ali i svaki drugi dan u vezi, i sama sam to obeležavala svojevremeno. Muka mi je samo od dečurlije koja forsira ljubav na društvenim mrežama i u javnosti, za tako neke praznike, a u stvari jedva da znaju i koji je omiljeni cvet njihove devojke. Važno je da će im fotografije imati određen broj ʺlajkovaʺ. Taj dan uglavnom svi kafići budu krcati parovima, i ako slučajno sa drugaricama izađete na kafu bićete glavni gubitnik i žrtva prekih pogleda u kafiću, počev od konobara, pa sve do parova oko vas.

No, ovaj tekst ne želim da posvetim tim praznim klasičnim pričama, puni su ih časopisi ovih dana, želim da vam odam tajnu koju verovatno malo vas zna (ako grešim unapred se izvinjavam). Postoji rešenje za otklanjanje smrada duvana nakon izlaska iz garderobe. Ne mislim  na vetrenje, zato što vam tako vetar samo produva i površinski ukloni neprijatan miris, kada obučete istu stvar, isti ʺmirisʺ ćete još osećati na svojoj koži.

Nakon izlaska, stavite nošene stvari na radijator i ostavite da odstoje na toploti preko noći, ili preko dana. Kao rukom odneseno, što bi rekli, verujte mi. Čim sam čula za to odmah sam isprobala i bila fascinirana, uspeh je zagarantovan. Ja sam toliko oduševljena tim otkrićem da sam morala da podelim sa vama, prosto mi je gre’ota da takav izum zadržim za sebe.

ti bi da mi pricas o ljubavi steta trenutno preferiram radijator Većina o tamo nekom danu zaljubljenih, a ja o radijatoru

Ti bi da mi pričaš o ljubavi?! Šteta, trenutno preferiram radijator

Devojke smo, sve mi volimo lepo da mirišemo, i nije baš prijatno kada nam tek opranu košuljicu, bluzicu uništi dim iz kafane, recimo, a bluza je toliko osetljiva da nije preporučljivo da se mnogo često pere, tu uleće radijator. Tako suvu, smrdljivu razvucite po radijatoru i kad se probudite opet je tu vaša čista košuljica, bluzica ili šta god. Probajte pa se uverite i same.

Odlučila sam da iako mnogi februar zovu mesec ljubavi zbog 14.02, ja ne pišem o ljubavi, ima ko hoće, ovaj mesec preskačem i posvećujem nekim drugim stvarima, recimo radijatoru. A priča gorepomenuta je poslednji pokušaj mog mozga da iskuca ljubavni tekst koji sam vrlo brzo sasekla u korenu. I čemu tolika fama oko tog praznika, budite normalni i ne čekajte 14. februar da izjavite ljubav dragoj osobi, da date poklon, neka to bude dan kao i svaki drugi, pun ljubavi i slatkih malih znakova pažnje. Ponavljam, ne bih da zamaram sad, ceo februar će se pisati o tome, a čemu služe svih ostalih jedanaest meseci, e oni su za mene.

Neka ovaj mesec bude samo običan februar.


Anđelka Popadić

Comments