Proleće je savršeno doba da se trgnemo iz zimske tromosti i uradimo nešto dobro za svoje zdravlje. Mala, laka odluka koju možete doneti, a iza koje će rado stati svaki lekar, jeste da jedete više povrća. Vegetarijanci to dobro znaju – ako i sami pratite ovu ishranu, verujemo da ste već iskusili sve njene prednosti.

Ako ste vegetarijanac, sigurno već znate koliko raznovrsnih ukusa, tekstura i zanimljivih recepata donosi povrće – toliko da vam meso baš nikad ne nedostaje. A ukoliko niste, možda je vreme da se okrenete zelenilu i probate nešto drugačije, na šta niste navikli – a što je dobro za vaš celokupni organizam.

1 3 U Srbiju je stigao najbolji vegetarijanski burger koji će oduševiti i najveće ljubitelje mesa

Moć povrća

Vegetarijanska ishrana ima mnogo prednosti, pored toga što je način da iskažete svoju ljubav i solidarnost prema životinjama. Najzdravije ishrane na svetu baziraju se, pre svega, na povrću, koje je izuzetno hranljivo i pruža nam vitamine, vlakna i minerale neophodne za optimalno zdravlje i svakodnevno funkcionisanje. Preporuke relevantnih zdravstvenih organizacija su da svakog dana treba pojesti bar pet različitih vrsta povrća – a izbor je zaista bogat, posebno u proleće.

Zdrav prolećni izazov, koji nije preterano težak za praćenje, a može da vam poboljša raspoloženje i energiju, jeste da nekoliko obroka sa mesom u toku nedelje zamenite ukusnim vegetarijanskim opcijama. Na taj način, unećete malo ravnoteže u svoju ishranu, iskoristiti sve moćne sastojke koji se kriju u povrću, a takođe ćete se osećati dobro, jer znate da ste uradili nešto pametno za sebe. Što nam je šareniji obrok, to je zdraviji!

Ne zaboravimo i da povrće nema mnogo kalorija, ubrzava metabolizam i daje energiju, tako da će vam pomoći da ostanete vitki do leta i plaže. Umesto rigoroznih dijeta koje vas iscrpljuju, i dalje možete da jedete nešto ukusno, a manje kalorično – u tome je najveća čar vegetarijanskih obroka.

Screenshot 1 U Srbiju je stigao najbolji vegetarijanski burger koji će oduševiti i najveće ljubitelje mesa

Vegetarijanci, stigle su sjajne vesti!

Ako ste već vegetarijanac, znamo da vam često nije lako u društvu! Vaš način života je hrabar i napravili ste zaista plemenit izbor – ali uprkos tome što je divno slediti svoja uverenja i čuvati svoje zdravlje, izbor mesta na kojima možete da uživate u vegetarijanskoj hrani je prilično sužen.

Često je vegetarijanski meni skrajnut na dno jelovnika, ili ga uopšte nema. Znamo taj osećaj razočaranja i izneverenosti, kao i frustracije. Onda vam ostaje da naručite pomfrit i salatu i nekada ne možete u potpunosti da uživate kad jedete napolju.

Ali, ovog proleća, tome je došao kraj. Sa lepim vremenom došle su i fenomenalne vesti za sve vegetarijance u Srbiji, ali i one koji žele da žive zdravije  – McDonald’s je spremio ukusni, sočni i zdravi Veggie burger, koji će oduševiti i one koji ne mogu bez mesa! I ne samo to – imaćete priliku da probate i Veggie Wrap i Veggie trougliće – još dve fantastične vegetarijanske opcije za maksimalno uživanje.

6 U Srbiju je stigao najbolji vegetarijanski burger koji će oduševiti i najveće ljubitelje mesa
7 U Srbiju je stigao najbolji vegetarijanski burger koji će oduševiti i najveće ljubitelje mesa

Hrskavi spoj spanaća i sira

Više nećete morati da preskačete druženje sa ekipom u Meku, ili da propustite kompletan obrok, jer će novi McDonald’s vegetarijanski proizvodi brzo postati nezaobilazna porudžbina i vegetarijanaca, ali i onih koji ne mogu bez mesa.

Sada počinje sezona najukusnijeg i najzdravijeg povrća – spanaća – koji je glavni sastojak McDonald’s Veggie burgera! U srcu ovog vegetarijanskog specijaliteta je sočan kroket napravljen od spanaća i sira, pa predstavlja savršeni spoj bogatog, kremastog ukusa i zdravih, hranljivih sastojaka. 

Samo 100 grama spanaća ima skoro 30 mg vitamina C, a takođe je bogat gvožđem, kalcijumom, vitaminom E i magnezijumom. Vredi napomenuti da jedna šolja spanaća ima samo sedam kalorija! Kad se spoji sa sirom u hrskavom kroketu, nastaje fenomenalan ukus koji će McDonald’s definitivno pretvoriti u omiljenu destinaciju vegetarijanaca, ali i onih koji to nisu.

3 1 U Srbiju je stigao najbolji vegetarijanski burger koji će oduševiti i najveće ljubitelje mesa

Veggie buger, osim hrskavog kroketa, ima i nezaobilaznu Iceberg salatu, sveži paradajz, a onda i tajni sastojak – savršeno kremast sendvič sos. Kada se sve to spoji, dobijate jedan od najboljih vegetarijanskih obroka koji sebi možete priuštiti! Ne zaboravimo mekanu zemičku sa susamom, po kojoj je McDonald’s ukus prepoznatljiv. Svaki zalogaj se bukvalno topi u ustima i ostaje vam dugo u sećanju – brzo ćete se vratiti po još!

Pored burgera, McDonald’s nudi još jednu preukusnu opciju – Veggie Wrap sa istim, savršenim spojem sastojaka, ali u laganoj tortilji. Ovo je savršen izbor za sve one koji paze na svoju ishranu jer nam dolazi leto. A tu su i Veggie trouglići od spanaća i sira, hrskavi zalogaji koje lako možete da dodate u vašu salatu na poslu ili grickate uz druge namirnice.

2 1 U Srbiju je stigao najbolji vegetarijanski burger koji će oduševiti i najveće ljubitelje mesa
111 U Srbiju je stigao najbolji vegetarijanski burger koji će oduševiti i najveće ljubitelje mesa

Pravac u McDonald’s!

Rešili smo vam dilemu za sledeću porudžbinu u kancelariji ili naredni izlazak u grad – svratite u McDonald’s i probajte nešto novo. Vegetarijanci su dobili svežu opciju koja će im uvek biti dobrodošla kad ne znaju šta će da jedu ili kad jednostavno žele nešto što je provereno ukusno. A svima ostalima, koji žele da se hrane malo zdravije, ili su spremni za gastronomsku avanturu, Veggie burger će definitivno pomeriti granice ukusa i opravdaće sva očekivanja.

Šta čekate – trk u Mek da isprobate ukuse proleća i zaljubite se u Veggie burger!

Comments