Svoju tridesetogodišnju karijeru, Seb Janiak započeo je sa čuvenim dizajnerom Filipom Starkom. Smatra se pionirom digitalne fotografije (jer je jedan od prvih koji je uspeo da uradi fotografiju koristeći kameru i video zapis) i izumiteljem digital matte painting tehnike (digitalno mat slikarstvo-fotografija putujuće pozadine). Specijalne efekte dobija isključivo koristeći različite tehnike u fotografiji (od analogne do digital matte painting) bez korišćenja fotošopa. Zbog izvanrednih rezultata koje dobija eksperimentisanjem na fotografiji, ubrzo postaje interesantan i reklamnoj i muzičkoj industriji, ne samo kao fotograf već i kao režiser.

Seb Janiak Magnetic Radioation Velika izložba francuskog umetnika Seba Janiaka u Beogradu

U usponu svoje karijere, Seb Janiak bio je među 10 najboljih fotografa sveta. Beogradskoj publici, Seb Janiak predstaviće nekoliko fotografija velikih formata, iz dve različite serije “Mimesis” i “Naomi”, kombinaciju prirode, strategiju adaptacije kroz imitaciju i božanstvo u formi srebrnog kiborga, biće iz druge dimenzije. Za Mimesis su najvažniji memorija i informacije. Cvet koji prilagođava svoj izgled podrazumeva konekciju sa svojim morfološkim poljem. Morfološko polje uključuje, takođe, informacije univerzuma (Hrišćanstvo i Budizam govore o spiritualnom univerzumu), koje hrane našu materiju informacijama izvan vremena i prostora.

Seb Janiak Mimesis Aphyllae Maleakht Velika izložba francuskog umetnika Seba Janiaka u Beogradu

Veoma tražen od strane modnih časopisa kao što su Vogue Paris, Harper’s Bazaar New York, Photo… uradio je i dosta naslovnih strana sa top modelima i zvezdama kao što su: Naomi Campbell, Nadja Auerman, Janet Jackson, Gillian Anderson, TLC, Method Man, Daftpunk, Matthias Schmidt, Phil Bang..

Asocijacija predstavlja izložbu SEB JANIAK u Beogradu 3. novembra 2017. Otvaranje izložbe 3. novembra 2017. u Luci Beograd. Izložbeni prostor, Atelje Blank, je novo mesto u gradu, a na zahtev umetnika, ovo će biti nesvakidašnje otvaranje, koje će posle zvaničnog dela prerasti u party.

Seb Janiak . Naomi Robot Velika izložba francuskog umetnika Seba Janiaka u Beogradu

Serija ”Mimesis” broji 22 fotografije – rađene u periodu od 2012. do 2014. godine, prvi put izložene na Sajmu Fotografije u Šangaju (Photo Shanghai Art fair) – septembar 2015. Ova serija fotografija je nagrađena na IPA Lucy Award 2015 u kategoriji primenjene umetnosti. Serija ”Naomi” rađena u periodu od 1994. do 2011. godine. Fotografija iz ove serije dobila je nagradu u kategoriji najbolja naslovna strana u SAD u Njujorku (Naomi Campbell portrait). Fotografije iz ove serije nalaze se u knjizi NAOMI (New Book from Taschen)

Comments