Očevi i kćeri – to je jednako posebna veza kao ona između majki i sinova. Ako ste imali sreću da budete tatina voljena devojčica, setićete se momenata kada ste se osećali potpuno sigurno i kada je svet bio bezbedan, a vi bezbrižni, jer je tata činio da se osećate tako. Tatine devojčice uvek pokupe najbolje od tate – sistematičnost, smisao za detalje, osećanje dužnosti, spremnost za delovanje u paničnim situacijama i sklone su da postanu veliki i velikodušni zaštitnici, kao njihovi očevi. Pogledajte kako je to predstavila mlada slikarka Snezhana Soosh, na svojim akvarelima koje možete videti na njenom Instagramu.

Svaki tata je Supermen, makar mu glavno oružje za rasterivanje ružnih snova bili četka i metla. Tata ne ubeđuje svoju devojčicu da nema čudovišta pod njenim krevetom – on se naoruža i rastera ih. Ponekad tata zaspi na dužnosti, ali oružje ne ispušta.

17 Velike tate malih devojčica: Crteži koji će vas istopiti (GALERIJA)

Veliki tata (a svaki tata je ogroman, kad je devojčica mala) mora uvek da bude spreman na herojske izazove i nemoguće misije – da devojčici isplete kiku, rekimo. I vezivanje mašnica spada u ta herojska dela, a aždaje neka su žive i zdrave – tate imaju pametnija (i teža) posla.

21 Velike tate malih devojčica: Crteži koji će vas istopiti (GALERIJA)

Ko nije gledao svet sa tatinih ramena, taj ne zna šta je vrh sveta, pa mora da se penje na nekakve planinčuge, da bi saznao. Avantura je još luđa kad tati odjednom zatvoriš oči, dok te nosi na ramenima.

32 Velike tate malih devojčica: Crteži koji će vas istopiti (GALERIJA)

Tata je udobniji od kreveta – to zna svako dete koje je ikada zaspalo na tatinom stomaku.

41 Velike tate malih devojčica: Crteži koji će vas istopiti (GALERIJA)

Kad se sklupčaš u tatinom krevetu i guraš se uz njegova leđa da se ugreješ, tata se pomeri da ti napravi mesta. A ti se onda pribiješ još malo, da osetiš taj sigurni zid protiv ružnih snova. I oteraš tatu na ivicu kreveta. Nije njemu neudobno.

51 Velike tate malih devojčica: Crteži koji će vas istopiti (GALERIJA)

Tata uvek ima vremena da proba tvoj čaj, iako je veoma zauzet – taman je vreme za pauzu. Tata je stvarno hteo da pojede kolačić od blata i kamenčića, koje si poslužila uz čaj, ali si ga sprečila na vreme.

61 Velike tate malih devojčica: Crteži koji će vas istopiti (GALERIJA)

Tata tačno zna u čemu uživa, gde se kupa se i sunča, čime se hrani i od čega raste – duša njegove male devojčice.

72 Velike tate malih devojčica: Crteži koji će vas istopiti (GALERIJA)
Comments