Venera, planeta ljubavi i novca, ušla je u emotivni znak Raka 7. maja, a tamo će ostati do 5. juna. Ovaj Venerin tranzit će nas naterati da čeznemo za romantikom i nostalgijom.

Šta nam sve donosi Venera u Raku?

Slušajte intuiciju

Naša intuicija će dostići nove visine – jer vodeni znaci imaju tendenciju da doživljavaju stvari na podsvesnom nivou. U ovom periodu, možete da verujete svom instinktu kad je u pitanju ulaganje novca ili posvećenost romantičnoj vezi. Najvažnije je da verujte sopstvenim odlukama i ne delate impulsivno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Kako je ljubav u fokusu, biće vam lako da se povežete sa osobama koje su vam posebne. Dok je Venera u Raku, osećamo svoje emocije na dubljem nivou. Iskrena komunikacija zahteva vreme i strpljenje, ali kada reči budu izgovorene, vredeće više od zlata. Ukratko: osećanja koja se sada priznaju drugima su iskrena i istinita.

Intimnost je neophodna, ali zahteva poverenje, koje se ne zarađuje preko noći. Zadobiti poverenje drugih nije lako. Jednom kada je data, primljena ljubav je jača od bilo čega drugog – jer ne postoji položaj u kojem je romansa moćnija nego kad je Venera u Raku.

Ne povlačite se u sebe

Tokom ovog perioda, možda ćete želeti da posvetite više vremena sebi i povučete se u svoj mali, bezbedni svet, ali to može biti mač sa dve oštrice. Postoji opasnost da se previše zatvorite u sebe, što nikada ne donosi dobre ishode.

Zaštititi se od sveta po svaku cenu obično znači da ne puštamo ljude lako “unutra”. Iako je mudro biti oprezan kad su u pitanju drugi, kako bismo bili sigurni da su čisti u svojim namerama i iskreni sa svojim osećanjima, ipak tako gubimo uzbudljivi, spontani aspekt odnosa sa drugim.

Lojalnost je važna kad je Venera u Raku. Nemogućnost poverenja u prijatelje, članove porodice ili kolege je srceparajuća za kardinalni vodeni znak – posebno zato što Rakovi nikada ne bi igrali igrice ili radili iza leđa onih koje obožavaju. Kada je poverenje urušeno, teško da će veza opstati – jer Rakovi beže od dvoličnosti i opasnosti.

Venera u Raku – tarot značenje

U tarotu, Venera u Raku je predstavljena sa Dva pehara. Tarot karta prikazuje dve različite osobe sa peharima, koji su isprepleteni između njihovih ruku. Tu je i Hermes (grčko božanstvo koje vlada komunikacijom) i kaducej (krilati magični štapić oko kojeg su namotane dve zmije), što asocira na pregovaranje, isceljenje i kosmičku energiju.

Ova karta pokazuje radost i zadovoljstvo spajanja sa partnerom, kao i pozitivnu energiju koju parovi dele kad su zaljubljeni. Takođe, pokazuje želju i potrebu koju imamo na duhovnom nivou da negujemo one do kojih nam je stalo i da stalno budemo svesni njihovih emocija.

Pazite na novac

Tokom ovog tranzita, možda ćete odlučiti da idete u kupovinu iz emotivnog hira, što nije preporučljivo. Ako su kupovine obavljene, pokušajte da sačuvate račune. Započnite plan štednje ili naučite da živite u okviru određenog budžeta. Da, ovo je vreme za štednju, ali za nekoliko nedelja kad Venera pređe u Lava poželećemo da budemo bezbrižniji sa svojim novcem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Važni datumi

Dok Venera boravi u Raku, obratite pažnju na ove datume:

11. maj: Venera se povezuje sa čvorovima sudbine, donoseći važne odnose na naš put. Obratite pažnju na to sa kim se tog dana susrećete ili sa kim komunicirate jer oni mogu biti vitalni deo vaše budućnosti.

13. maj: Venera i Saturn se usklađuju, učvršćuju obaveze i odnose.

24. maj: Venera u kvadratu sa kentaurom Hironom, lečeći emocionalne rane iz prošlosti. Moguće je da se problemi u porodici ponovo pojave. Dobra vest je da se u ovom trenutku možete iskupiti za greške.

26. maj: Venera i Uran se povezuju, podstičući nas da postavimo granice i steknemo autonomiju unutar partnerstva. Traženje individualnosti i izbegavanje međuzavisnosti je ključno.

2. jun: Venera i Neptun dele nežan aspekt, zbog čega ignorišemo “crvene zastavice” i prihvatamo druge bezuslovno. Budite oprezni.

Pročitajte i ovo: Modni horoskop za maj 2023: Šta da nosite prema horoskopskom znaku?

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Božica Luković

Comments