Prvenstveno ćemo po hiljaditi put da napravimo paralelu između španskih i latinoameričkih serije. Španske serije odlikuje doza inteligetnog i beskrajno zabavnog humora iz kojeg možemo da svašta da naučimo, a opet nam daje dovoljnu dozu drame da ne možemo da dočekamo sledeću epizodu – poput serija Un Paso Adelante i Los Serrano. Latinoameričke serije su sinonim za lagane šamare, teške reči, rasplete koje ni Almodovar ne bi mogao da smisli, lošu glumu, dobra tela i skroz korektne uvodne špice koje su na granici da budu nazvane čak i dobrom muzikom.

Na kraju dana, uvek smo nekako naginjali ka latinoameričkim serijama, jer ponekad baš želimo da provedemo 45 minuta vrlo nekvalitetno. Što je nekvalitetnija serija to je seks u njoj bolji, vazda bilo i biće. Baš tako smo pre 19 godina izabrali da gledamo seriju Pasión de Gavilanes , koju su domaći mediji preveli kao “Skrivene strasti”, ali je ionako svi pamtimo kao “onu sa tri brata i tri sestre”Uzimajući za temu motiv koji je toliko star da je bilbijski (osvetu), ova serija postala je jedna od zaštitnih znakova dvehiljaditih godina.

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

2014. godine, Telemundo nam je doneo rimejk ove serije koji nije prošao nimalo slavno. “Tierra de Reyes” nije mogla ni da priđe po popularnosti koju je imala originalna serija, a i realno – ko je u 2014. gledao serije? Tada smo svi bili zarobljeni u sopstvenim sapunicama, i nimalo nam se nije gledala tuđa – a tada smo već bili u “Gossip Girl” fazi.

Kada se sve sabere i oduzme, ova serija nas je ipak dobrano kupila, budući da smo satima po forumima tražili slike našeg omiljenog para. Ali ipak, nije nam se toliko svidela da se radujemo vesti da posle 19. godina Pasión de Gavilanes dobija drugu sezonu. Bez obzira, znatiželjni kakvi jesmo, donosimo vam sve što znamo o novoj “temporadi” ove serije.

Comments