Tokom duge zime i melanholičnog proleća, mi maštamo o suncu i mislimo da će, kada ono grane, naši dani biti mnogo pozitivniji i puni boja. Preplanuli, i sa kožom koja miriše na so, mnogo srećnije koračamo kroz život, zahvalni suncu što sija samo za nas. Međutim, sa sunčanim danima, vreme je da posebnu pažnju posvetimo uticaju sunca na kožu. UV zraci utiču na imuni sistem kože dovodeći do oštećenja i fotostarenja. Čak 80% znakova starenja kože je posledica UV zračenja, a tolerancija naše kože prema izlaganju sunčevim zracima zavisi od genetske predispozicije i količine melanina. Posvećena nega kože sa obaveznom SPF zaštitom je “must have” segment anti age routine, kako tokom leta, tako i tokom ostatka godine, pa zato od idealne anti age kreme očekujemo da štiti kožu od hiperpigmentacija i da utiče na obnavljanje kolagena kože lica. Ovo su sastojci koje bi ona trebalo da sadrži:

SNJE5260 scaled e1626188871221 Imate problem sa hiperpigmentacijama tokom leta (a i inače)? Ova anti age nega je pravi izbor za vašu kožu!

PEPTIDI 

Kolagen je “razlog” zbog kojeg je naša koža elastična, sveža i vidljivo lepa i blistava. Njegovo obnavljanje je ključ svake beauty rutine, jer smo sa godinama shvatili da drevna tajna fontane mladosti uopšte nije mit, već ona leži na sasvim drugom mestu – u nama. Tajna je u kolagenu! Kako kolagen u koži tokom starenja opada, bitan sastojak antiage nege su peptidi koji pospešuju prirodnu proizvodnju kolagena u koži tako što šalju signale koji pokreću njegovu sintezu i time utiču na popunjavanje tankih linija i bora. Uvođenjem peptida u negu lica jačamo barijeru kože, hidriramo je i ublažavamo sve znakove starenja koji su posledica nedostatka kolagena u koži. Oni su jedan od glavnih sastojaka Vichy Liftactiv Collagen Specialist kreme.

VITAMIN C – MOĆNI ANTIOKSIDANS

U vrelim letnjim danima jako je bitno da u svoju negu uvrstimo proizvode sa moćnim antioksidansima, jer oni štite našu kožu od svih štetnih spoljašnjih uticaja. Jedan od najpoznatijih antioksidanasa koji se primenjuje u nezi kože je vitamin C. UV zračenje i zagađenje oštećuju našu kožu tako što formiraju slobodne radikale, a vitamin C ih neutrališe. Osim toga, neophodan je za proizvodnju kolagena u ćelijama, čime pomaže u održavanju strukture kože i odlaganju znakova starenja. Korišćenjem kreme za negu lica sa vitaminom C usporava se formiranje finih linija i bora, usporava se gubitak volumena i pojava kontura u koži. Vitamin C, kao sastojak Vichy Liftactiv Collagen Specialist kreme, utiče i na smanjenje hiperpigmentacija na koži, a takođe posvetljuje i izjednačava ten i povećava otpornost kože lica.

NAJBOLJI PRIJATELJ KOŽE – SPF FAKTOR

Opasnost od UV zračenja ne postoji samo leti. UV zraci jesu nevidljivi, ali su prisutni tokom cele godine. UVA zraci prodiru dublje u kožu i uzrokuju fotostarenje kože, dok UVB zraci dovode do crvenila i opekotina. Sada, kada znamo kakvu štetu oni mogu naneti našoj koži, bitno nam je da naša dnevna anti-age krema sadrži zaštitni faktor koji nas štiti od sunca. Vichy Collagen Specialist SPF 25 krema nam pruža široki spektar UVA/UVB zaštite. Pomoću glikolne kiseline, ona deluje na tamne fleke i neujednačen ten, a zajedno sa biopeptidom i antioksidansom, vitamina Cg, ona podstiče prirodne procese borbe protiv starenja u našem organizmu. Nakon 8 nedelja upotrebe ove kreme, bore se smanjuju do 44%, a intenzitet pigmentacijskih fleka do čak 30%!

SNJE5268 scaled e1626188912295 Imate problem sa hiperpigmentacijama tokom leta (a i inače)? Ova anti age nega je pravi izbor za vašu kožu!

ŠTA JOŠ TREBA DA ZNATE O LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST KREMI?

Sadrži VICHY vulkansku vodu, koja je po prvi put udružena sa antiageing peptidima i vitaminom C. Njena formula je brzoupijajuća i ne ostavlja lepljiv trag. Ispitana je i na osetljivoj koži, a preporučuje se upotreba ujutru (sa SPF faktorom), kao i uveče, radi postizanja visoke učinkovitosti.

BONUS SAVETI za nanošenje Vichy Liftactiv Collagen Specialist kreme

Da biste pojačali efikasnost svoje Vichy Liftactiv anti-age kreme, potrebno je da je nanesete u tankom sloju na očišćenu i suvu kožu, u tri koraka:

  1. Kada nanosite kremu na kožu, radite to u smeru odozdo prema gore i iznutra prema spolja. Nema potrebe za velikom količinom kreme – veličina lešnika će biti sasvim dovoljna da vidite rezultate već nakon 4 sata
  2. Čvrstim pokretima uglačavanja prelazite u smeru nagore obema rukama naizmenično
  3. Krema može da se nanosi i na vrat i grudi – i njima je potrebna nega. Uglačavajte kremu naizmenično od vilice ka grudima. 

Vichy LIFTACTIV Specialist liniju možete pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama u Srbiji.

Comments