Group 59 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

Vikend Mapa Beograda

petak 12.7 - nedelja 14.7.

OTKRIVAMO KUL GRADSKE LOKACIJE KOJE ĆE OVOG VIKENDA BITI EPICENTAR DOBROG PROVODA.

Muzika uz koju volimo da plešemo, gastro čarolije novih mesta, ali i bogati kulturni sadržaji – sve to vas čeka u Beogradu, a na vama je samo da napravite planove!

WANNABE tim vas ovog vikenda vodi u piceriju na idiličnom mestu, poslastičarnicu koju već decenijama volimo, intrigantan bar, ali i na nezaboravne kulturne i muzičke događaje.

pietra 2 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

Pietra Terrazza

Na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu – Malom Kalemegdanu – otvorila se treća Pietra picerija, sa fenomenalnim pogledom na reke i eksterijerom koji budi romantiku. Pietra Terrazza spaja očaravajuće zalaske sunca sa vrhunskom hranom, dok nas plavo-bele stolice i dekor vizuelno vode u Italiju. Na meniju su slasne pizze, kao što su Marinara i Margherita za ljubitelje klasike, ili Prosciutto con Burrata za gurmane, ali i mnoge druge. Uživajte uz vino ili koktele, koji su podeljeni po stilu u četiri grupe: Primavera, Tropicano, Napolitano i Extravaganza. Savršeno mesto za dejt!

b4 bar 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

B4 Bar

Vikend započnite kvalitetnim zagrevanjem ili celovečernjim uživanjem u B4 Baru u K-Distriktu, koji vas poziva u elegantni ambijent, kao stvoren za susrete sa prijateljima. B4 Bar je raj za ljubitelje viskija – sa preko 230 vrsta u ponudi, možete uživati u omiljenim ukusima, ali i isprobati nove. Takođe, tu je vrhunska ponuda koktela – od klasika kao što je espresso martini, do uzbudljivih aroma kao što je B4 ten (slatko-kiseli koktel na bazi džina, maline, đumbira i limuna). B4 Bar ima veliki projektor, pa ovde možete pogledati i neku od narednih utakmica, a u prepodnevnim časovima, svratite na kafu i doručak!

b4 bar 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula
pelivan 2 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

Pelivan

Legendarna poslastičarnica Pelivan, stara 172 godine, dobila je novo ruho – prostor je renoviran i posle nekoliko meseci ponovo dočekuje goste. Zato je ovaj vikend prilika da se podsetite zašto je Pelivan kultno beogradsko mesto – i zašto se ukusima ove poslastičarnice mnogi vraćaju čitavog života. Enterijer je udobniji i elegantniji, a izbor kolača i sladoleda nikad bolji – preporučujemo da probate kolač Pistachio Nocciolata. Slatka adresa koja će sigurno postati naša i vaša redovna stanica svakog vikenda!

galerija novembar 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

Galerija Novembar: Izložba “Letnja treperenja”

“Letnja treperenja” okuplja raznovrsnu kolekciju fotografskih radova koji zajedno istražuju autentične i prolazne trenutke leta. Izložba izaziva posetioce da zavire u lične, sirove i efemerne aspekte ovog godišnjeg doba, da prihvate prolaznost leta i pronađu lepotu u iskrenim trenucima koji definišu ovo godišnje doba. Postavka pruža uvid u fotografske radove devet umetnika: Dee Cvetković, Dušana Rajića, Jelene Nikolić, Marijane Janković, Mine Piščević, Pavla Banovića, Radoša Ružića, Senke Trivunac i Tadeja Vaukmana.

galerija novembar 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula
bitefartcafe 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

BitefArtCafe klub: TRIO - Dušan Jevtovic, Vasil Hadžimanov i Marko Đorđević

TRIO – Dušan Jevtovic, Vasil Hadžimanov i Marko Đorđević je ponovo na sceni BitefArtCafe kluba, u petak, 12. jula! Trojica vrhunskih muzičara dele ljubav prema improvizaciji i, kako vole da kažu, “nekalkulantski” pristup muzičkoj kreaciji, spremni da žrtvuju reputaciju za spontani i neponovijiv muzički doživljaj. Marko Đorđević, bubnjar svetske klase, kako ga naziva Modern Drummer Magazin, više od dvadeset godina gradi uspešnu muzičku karijeru u Njujorku. Vasil Hadžimanov, lider čuvenog VH Banda, stekao je muzičko obrazovanje na čuvenom Berkli koledžu muzike, a povratkom u zemlju značajno je doprineo napretku savremene instrumentalne muzike na našim prostorima. Dušan Jevtović je gitarista koji već godinama snima albume sa velikim imenima svetske muzičke scene, kao što su Tony Levin i Gary Husband.

leto na gardosu 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

Leto na Gardošu: Predstava “Povratak otkačenih”

U okviru tradicionalne manifestacije Leto na Gardošu, ovog petka ćete na Letnjoj pozornici Gardoš moći da pogledate predstavu Akademije 28, “Povratak otkačenih”. Predstava donosi zgode i nezgode porodice Jovanović. Junaci su zaigrani, veseli, često naivni i lakomisleni, ali sa druge strane – ozbiljni i posvećeni. Igraju: Monika Romić, Boris Milivojević, Slavica Ljujić, Jovana Mladenović, Aleksandar Кojić, Danica Radulović.

leto na gardosu 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula
karmakoma 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

Karmakoma: Pitaya Soundsystem, Nevena Jeremić

Ukoliko ste ove subote raspoloženi za clubbing, predlažemo nastup zvezde domaće scene – Nevene Jeremić. Zaplešite uz njene moćne bitove, kao i uz Pitaya Soundsystem, italijanski trio di-džejeva koji živi u Parizu, a čiji smo spoj balearskog i disko zvuka već imali prilike da čujemo na nekoliko beogradskih plesnih podijuma u poslednjih nekoliko godina. Vruće letnje noći su stvorene za susrete na danceflooru!

lasta 2 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

Lasta: Gradski matine, MKDSL

Nedelja je dan za matine, a beogradski DJ MKDSL prirediće svoje Kluboslavija veče za pamćenje, na splavu Lasta. Završite vikend u velikom stilu, uz đuskanje i koktele, kako bi vam ponedeljak lakše pao. MKDSL stvara usijanu atmosferu jedinstvenom fuzijom poznatih hitova i bitova koji će vas razmrdati. 

lasta 2 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

*Naslovna fotografija: Ivan Aleksić

Group 59 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 12. do 14. jula

Vikend Mapa Beograda

SUBSCRIBE FOR WANNABE LATEST NEWS

X