Group 59 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

Vikend Mapa Beograda

petak 24.5 - nedelja 26.5.

OTKRIVAMO KUL GRADSKE LOKACIJE KOJE ĆE OVOG VIKENDA BITI EPICENTAR DOBROG PROVODA.

Muzika uz koju volimo da plešemo, gastro čarolije novih mesta, ali i bogati kulturni sadržaji – sve to vas čeka u Beogradu, a na vama je samo da napravite planove!

WANNABE tim vas ovog vikenda vodi na filmski festival, plesno veče na krovu, piknik na travi, ali i u neobični fine dining restoran u Zemunu i cozy kafeteriju na Vračaru.

salon 5.a 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

Salon 5.a

Pomalo tajnovit i beskrajno zanimljiv, fine dining restoran Salon 5.a u Zemunu je gastronomska avantura kakvu je uvek uzbudljivo doživeti! Nalazi se u salonskom stanu na Avijatičarskom trgu, gde se 5 dana u nedelji organizuju privatne večere sa tematskim testing menijem. Iza ovog elegantnog koncepta stoji šefica kuhinje Anđela Rimić. U svom razigranom načinu kuvanja, ona koristi lokalne namirnice iz srpskih domaćinstava i sa pijace. Tradicionalni specijaliteti naše zemlje, kao i domaća pasta, deo su nesvakidašnjih jela koja se mogu probati u udobnom ambijentu. Rezervišite svoje mesto i upustite se u vikend hedonizam Salona 5.a!

single origin 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

Single Origin

Užurbana Makenzijeva ulica na Vračaru krije idealno mesto za predah – kafeteriju Single Origin. Tokom vikenda, kafeterija je idealno mesto za susrete, dok tokom radne nedelje može biti cozy kutak za remote rad. U ambijentu inspirisanim industrijskim dizajnom možete probati specialty kafu, ali i uživati u brunchu – u ponudi je avokado tost, sveže pecivo, kremasti tiramisu, ali i mnošto drugih slatkih i slanih zalogaja. Ponesite omiljenu knjigu ili laptop i svratite na kafu!

single origin 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja
Amalfi Terrazza 1 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

Amalfi Terrazza

Nesvakidašnji koncept Amalfi Terrazza donosi duh Italije i “la dolce vita” stil života u prestonicu, najavljujući nezaboravnu zabavu za sve koji vole da uživaju u trenutku. Za poseban umetnički doživljaj Amalfi obale, u vidu impozantnih kolonada i ostrva za sedenje, zaslužan je redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, Marko Lađušić sa svojim timom. Amalfi Terrazza donosi besplatan i posebno osmišljen program svakog petka, subote i nedelje, a sve do 9. juna, u periodu od 18 do 23 časa. Svaki petak biće rezervisan za DJ nastupe poznatih ličnosti koje su muzičku inspiraciju za set pronašle u spoju Italije i Srbije. Subotom posetioce očekuju matinee zabave, dok će nedeljom Amalfi Terrazza postati bioskop na otvorenom, sa projekcijama kultnih italijanskih filmova.

rooftop cinestar 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

CineStar Rooftop u Ada Mallu: “Letnji vibe” salsa veče

Očekuje vas nezaboravno leto pod zvezdama na najatraktivnijoj lokaciji u Beogradu: Rooftop CineStara u Ada Mallu. Otvaranje letnje sezone događaja, “Letnji vibe”, zakazano je za 24. maj u 20č uz prvo salsa veče, kad posetioce očekuje ritam i strast kubanske muzike, bilo da je neko početnik ili iskusni plesač. Poseban užitak je ples i zabava pod otvorenim nebom. Kotizacija se plaća na blagajni bioskopa, na dan eventa i iznosi 400 dinara, u šta je uključena i konzumacija pića iz ponude u baru. Posetioci bioskopa koji kupe ulaznicu za bilo koji film tog dana, imaju slobodan ulaz za salsa veče.

rooftop cinestar 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja
BELDOCS 2024 centralno 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

Sedamnaesti Beldocs festival će biti održan od 22. do 29. maja i prikazaće brojne dokumentarne filmove nagrađivane na najvećim svetskim festivalima. Tako će se na programu pronaći pobednički filmovi sa Kanskog festivala, Sandensa, Berlinala, CPH:DOX festivala u Kopenhagenu, Cinema du reel festivala u Parizu i drugih svetskih smotri kinematografije. Uz najbolje dokumentarce iz raznih zemalja, na festivalu će se naći dva jedinstvena audio-vizuelna programa interaktivnog tipa – sada već tradicionalna XR izložba: imerzivna stvarnost i najnoviji dodatak festivalskoj selekciji Play.docs Showcase. Pogledajte program Beldocsa ovde i isplanirajte šta ćete ovog vikenda da pogledate!

mikser 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

Mikser festival

Mikser Festival se održava na dve lokacije na Dorćolu – u prostoru „Miljenko Dereta“ u Dobračinoj 55 i u Dorćol Platzu, Dobračina 59. Trajaće od 23. maja do 25. maja, od 10 ujutru do 24 časa uveče. Programska zona festivala Urban Lab posvećena zelenim gradovima okuplja eksperte iz cele Evrope i Južne Amerike u prostoru „Miljenko Dereta“ u petak, 24. maja. U okviru kompleksa Dorćol Platza očekuje vas muzički program, program omladinskog kluba, tribine, predstavljanja, susret sa regionalnim piscima itd. Pogledajte ceo program ovde.

mikser 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja
piknik 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

Piknik ispred Muzeja afričke umetnosti

Lepo vreme nas poziva da uživamo u zelenilu i druženju! Ovo je sedmi Piknik koji se održava u jednoj od najlepših bašti “male Afrike” u Beogradu. Pored relaksacije u prirodi i brojnim rekreativnim aktivnostima, vreme na Pikniku može se iskoristiti i za obilazak aktuelne izložbe u Muzeju, “Zdravko Pečar – (Auto)portreti”, uz organizovano vođenje sa kustosima. Specijalno za Piknik stiže DJ dvojac Colectivo Miramar iz Meksika koji vas sa Nevenom Jeremić kroz muziku uvode u toplije dane. Piknik počinje u 12 i traje do 20 časova, a prisustvo na događaju je besplatno.

beogradski deciji market 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

Ušće park: Beogradski dečji market

Mališani će se sigurno obradovati ovom dešavanju na otvorenom. Beogradski dečji market će 25. i  26. maja imati radionice za juniore, kao pozorišne predstave i koncerte za decu. Uz to, na marketu će biti mnogo zanimljivih izlagača – od dečje garderobe, preko dekora za dom i igračaka, moći ćete da razgledate i uživate u atmosferi. Ne propustite priliku da stvorite porodične uspomene uz zabavne aktivnosti, ukusnu hranu i još mnogo toga!

beogradski deciji market 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja
galerija stab 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

Galerija Štab: Izložba “Konflikt” Dušice Pejić

Izložba umetnice Dušice Pejić je nastala kao refleksija na radove Karla Gustava Junga, nadovezujući se na njena prethodna istraživanja psiho-motornog kroz igru i sinhronizaciju pokreta i gesta. Tenzija, frekvencija i amplituda zvučno-senzornih talasa, koje je Pejićeva koristila za polazište u dosadašnjim radovima gesturalne apstrakcije, u novim radovima poniru u dublje proučavanje psihe, ispitujući načine na koje nesvesno oblikuje naše iskustvo. Izložba će trajati do 25. maja svakoga dana od 10 do 21 čas, tako da ne propustite da je pogledate!

*Naslovna fotografija: Lazar Gugleta

Group 59 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 24. do 26. maja

Vikend Mapa Beograda

SUBSCRIBE FOR WANNABE LATEST NEWS

X