Group 59 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna

Vikend Mapa Beograda

petak 7.6 - nedelja 9.6.

OTKRIVAMO KUL GRADSKE LOKACIJE KOJE ĆE OVOG VIKENDA BITI EPICENTAR DOBROG PROVODA.

Muzika uz koju volimo da plešemo, gastro čarolije novih mesta, ali i bogati kulturni sadržaji – sve to vas čeka u Beogradu, a na vama je samo da napravite planove!

WANNABE tim vas ovog vikenda vodi u piratski bar, novu kafeteriju na Vračaru, na umetničku manifestaciju, žurku na otvorenom, kao i na teniski turnir.

nassau 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna

Nassau

Pratite crnu zvezdu i otkrijte jedan od najuzbudljivijih barova u centru Beograda! Nassau je mesto egzotičnog imena i uzavrele atmosfere – ovde svakog vikenda možete da đuskate uz zarazne ritmove, ali i da uživate u koktelima. Osim klasičnih, poput negronija i margarite, naš favorit je koktel Hugo, koji spaja mirisnu zovu, limetu i prosecco. Utonite u sve čari piratskog bara i započnite vikend poletnom energijom koju donosi Nassau!

7am 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna

7AM roasters

Pržionica 7AM roasters, čije ste kafe možda već negde probali u gradu, sad ima i svoj kafić, u Kumanovskoj ulici na Vračaru. Enterijer je veoma neobičan: klasične stolove zamenio je amfiteatar od drveta, a celo mesto je okupano u pastelne boje i interesantne, promišljene detalje, koji stvaraju cozy atmosferu. Izbor kafe je bogat – probajte napitak po svom ukusu, od espresa, preko cold brew, aeropress i hand brew varijanti, do hladnog kapućina. Definitivno, ovaj kafić je obavezna vikend stanica, ali ćemo rado svratiti i da pokupimo kafu pre posla.

7am 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna
june 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna

June Tennis Club

Ukoliko volite tenis, ovo će vas obradovati: kafić June organizuje turnir na terenima Baseline Tennis, a osim mečeva, ovo dešavanje je zamišljeno kao celodnevno druženje i okupljanje, kao i prilika da prošetate vaše tenniscore autfite. Imaće pet terena, letnju kuhinju i mnoga mesta za opuštanje, podršku igračima i navijanje. Turnir počinje u 9č, a od 17č ćete uživati uz DJ setove do proglašenja pobednika u 21.15č. Kompletan raspored turnira možete pogledati na veb-stranici.

art weekend 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna

Art Weekend Belgrade

Art Weekend Belgrade je manifestacija koju su pokrenuli Kulturni Front i KC Grad sa ciljem da podrži razvoj domaće kreativne scene i omogući umetnicima bolju vidljivost kao i kontakte sa internacionalnim umetnicima i kustosima. Ove godine će biti održana od 6. do 16. juna na više lokacija u Beogradu. “Pitanja Pripadnosti / Questions of Belonging” je tema glavne izložbe koju je predložila gošća kustoskinja, Merle Radtke, direktorka Kunsthalle Munster iz Nemačke. Ovog puta na četiri lokacije u užem centru Beograda umetnici promišljaju i odgovaraju na naročito danas aktuelnu temu. Pitanje pripadnosti se može postaviti iz više razloga, a pritom nema uvek odgovor. AWB okuplja i mapira veći broj učesnika kao što su muzeji, galerije, nezavisni kulturni centri i umetnički prostori koji zajedno doprinose bogatom programu manifestacije.

art weekend 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna
2000 late 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna

2000Late Summer Affair

Žurka sa domaćom i stranom muzikom dvehiljaditih ubrzava dolazak leta – 2000Late Summer Affair će biti održana na otvorenom, na Adi Ciganliji. U subotu, 8. juna, beogradsko izletište postaće mesto za đuskanje i uživanje u nostalgičnim hitovima koji su obeležili generacije. Sve te pesme volimo i još uvek rado slušamo, pa je ovo prilika da se prisetite uz šta se nekad đuskalo – ali i shvatite kako ta muzika nikad neće biti prevaziđena. Žurke na otvorenom imaju posebnu draž, pa je vreme da spremite svoj party autfit.

meduza 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna

Meduza: Izložba crteža “Dragisvet”

“Dragisvet” je izložba crteža Dragiše Azanjca, koju možete pogledati u kafiću Meduza na Dorćolu. Crteži prikazuju imaginarni prostor koji pozdravlja spontanost, dvosmislenost, nesavršenost i neizvesnost koje život ima u svojoj srži. To je svet koji se sastoji od ljudi, automobila, puteva, cveća, ponora, zgrada i drugih artefakata koji dobijaju svoje simbolično značenje kad se jednom lociraju. Pričaju priče o nesvesnom i generišu vizuelni jezik koji će prevazići kulturne norme i barijere.

meduza 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna
silosi 2 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna

Silosi: Izložba: “Olimpijske igre – Više od sporta”

U susret Olimpijskim igrama u Parizu, najvećem i najvažnijem sportskom takmičenju na svetu, duh olimpizma stiže i u Silose. Velika izložba „Olimpijske igre – Više od sporta!“, koja spaja sport, umetnost i obrazovanje, biće održana od 7. do 23. juna u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije – Olimpijskog muzeja i Gaia pokreta. Ulaz je slobodan, a posetioce očekuju nove hologramske tehnologije, olimpijski posteri, svečane uniforme, lov na blago, maskote, kvizovi, radionice i brojni drugi momenti.

*Naslovna fotografija: Fotografbee

Group 59 Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 7. do 9. juna

Vikend Mapa Beograda

SUBSCRIBE FOR WANNABE LATEST NEWS

X