Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Fotografije koje vas neće ostaviti ravnodušnima napravio je Ivan Ban (Iwan Baan). Da bismo pronašli inspiraciju za današnji tekst o dizajnu enterijera prošetali smo se do Švajcarske. Ušuškana među Alpima, u blizini poznate banje Vals, nalazi se istoimena vila koja krasi Valsertal dolinu. Ako ste pomislili da se radi o tipičnoj, alpskoj kući, prevarili ste se. Zamislite da vas put navede na ovu stranu, da biste dosli do Vile Vals potrebno je da sledite upustva ali ni onda je nećete naći tako lako. Ono što ćete uočiti je rupa u brdu, rupa koja služi kao dvorište. Put do vile vodi preko obične, drvene štale u kojoj vas, umesto sena, očekuje parking i stube koje vode u tunel dug 22 metra. Šetnja tunelom daje vašem putu dozu misterije koja će biti rasvetljena onog momenta kada konačno budete zakoračili u vilu. Iako je Vila Vals skoro sakrivena u alpskim padinama, u nju dopire svetlost, a iz nje se pruža predivan pogled. Više je kao mala pećina, potpuno ukopana u teren i nenametljiva u odnosu na obližnju svetski čuvenu termalnu banju Vals.

slika 19 Vila snova na obroncima Alpa

Sakrivena, moderna i neobična kuća usred Alpa

slika 23 Vila snova na obroncima Alpa

Moderno opremljena kuhinja

slika 33 Vila snova na obroncima Alpa

Dnevni boravak opremljen modernim nameštajem holandskih dizajnera

Ovu nadaleko čuvenu  kuću pod zemljom projektovali su Bjarn Masternbrek (Bjarne Masternbroek) i Kristijan Miler (Christian Muller), arhitekte SeARCH i CMA studija. Njihov plan bio je da kuću u potpunosti stope sa pejazažom kako bi izbegli da unište prelepu i netaknutu prirodu. Zato je jedini put do vile Vals podzemni tunel koji vodi kroz brda.  Kuća pod zemljom završena je 2009. Za moderan enterijer koji odiše toplinom i veselim bojama  zaduženi su dizajneri i kompanije  iz Holandije, među kojima se nalaze Hela Jongerijus (Hella Jongerius), Demakersvan, Solten & Baijings (Scholten & Baijings), Marsel Vanders (Marcel Wander), Claudi Stra (Claudy Jongstra), Rojal Tichelar Makum (Royal Tichelaar Makkum) i Vitra Nederland. Unutrašnjost vile Vals predstavlja u potpunosti moderni i unikatni holandski stil.  Ovalnog oblika, ovaj moderni “bunker” koji podseća na “ukopani iglo” ima četiri prostrane i osvetljene prostorije koje mogu da prime 12 osoba. Svaka od njih uređena je tako da bude moderna a u isto vreme jednoostavna. Ukoliko želite da provedete koji dan među zidovima “rupe”, možete sebi da priuštite to zadovoljstvo za, ukoliko nije sezona u jeku, 1750 evra za nedelju dana.

slika 45 Vila snova na obroncima Alpa

Spavaće sobe su prostrane, osvetljene i pružaju divan pogled na netaknutu prirodu Alpa

slika 54 Vila snova na obroncima Alpa

Neobičnog izgleda, kada padne mrak podzemna vila podseća na lampu

slika 62 Vila snova na obroncima Alpa

Creative, functional… beautiful


Emina Ristović za sebe kaže da je večiti nostalgičar i pisac u pokušaju. Reči su njena igračka bez kojih ne može i od kojih je, jednog dana, pre dve godine, nastao roman prvenac “Balkanski virus”. Ne može bez Italije, koja je njen dom već 11 godina, porodice i prijatelja raštrkanih svugda po svetu. U slobodno vreme vodi svoj multi-cultural blog From Italy With Love.

Editors choice