Vino – ta čarobna tečnost koja nas vekovima očarava svojom kompleksnošću i slojevitošću. Od prvog dodira sa našim usnama, ono nas uvodi u svet senzacija i emocija, budeći nam osećaje radosti, zadovoljstva i opuštenosti. Svaka čaša vina je putovanje za sebe, otkrivajući nam priču o zemlji, tradiciji i strasti vinara koji su život posvetili stvaranju ovog božanskog napitka.

Uz vino, život postaje proslava. Ono nas spaja sa dragim ljudima, kreirajući nezaboravne trenutke ispunjene smehom, pričom i zajedništvom. Vino ima moć da obični obrok pretvori u gozbu za sva čula, harmonično se stapajući sa različitim jelima i pojačavajući njihove ukuse. Ono je verni pratilac u trenucima opuštanja, ali i savršen akcenat u posebnim prilikama, svakom događaju dodajući dozu sofisticiranosti i glamura.

RAAW3592 Otkrijte lepote Šumadije kroz čašu vina iz Vinarije Plavi Perun
RAAW8190 Otkrijte lepote Šumadije kroz čašu vina iz Vinarije Plavi Perun

Rađanje nove vinske zvezde u srcu Šumadije

Među brojnim vinarijama koje proizvode izuzetna vina, jedna se posebno ističe svojom posvećenošću i vizijom. U pitanju je Vinarija “Plavi Perun”, smeštena u selu Vinča nadomak Topole, u samom srcu Šumadije. Ova mlada i ambiciozna vinarija započela je svoju priču sa jasnim ciljem – stvaranjem savremenog srpskog vina koje će osvojiti srca ljubitelja ovog plemenitog napitka. Podižući vinograde na blagim padinama Šumadije, “Plavi Perun” teži da u svoje vino unese duh ovog kraja i strast svojih vinara.

Ime koje vinarija ponosno nosi inspirisano je vrhovnim Bogom starih Slovena, Perunom. U centru imanja stoji impozantan hrast star 200 godina, simbolišući snagu i dugovečnost Peruna, ali i duboke korene tradicije koja se neguje u ovoj vinariji. Hrast, svedok prolaska vremena i smene generacija, podseća na važnost poštovanja prirode i nasleđa u stvaranju izuzetnih vina.

Previous
Next

Savršen spoj tradicije i inovacije

Posebna pažnja u Vinariji “Plavi Perun” posvećuje se odabiru sorti grožđa koje se savršeno prilagođavaju mikroklimatskim uslovima Šumadije. Među vinogradima nalaze se sorte kao što su Chardonnay, Pinot noir i druge, koje pod budnim okom stručnog tima daju grožđe izuzetnog kvaliteta. Koristeći savremene tehnologije uz poštovanje tradicionalnih metoda, vinarija stvara vina koja odražavaju autentičnost ovog regiona.

Ponuda vina ove vinarije odiše raznolikošću i kvalitetom. Plavi Perun Chardonnay, belo suvo vino napravljeno od Chardonnay grožđa, osvaja svežinom i elegancijom. Sa notama tropskog voća i diskretnim mineralnim tonovima, predstavlja savršen spoj kompleksnosti i pitkosti. Za ljubitelje rozea, tu je Plavi Perun Rose Pinot Noir, iskonsko osveženje u čaši. Ovo suvo roze vino, napravljeno od Pinot Noir grožđa, očarava nežnom bojom latica ruže i primamljivim aromama crvenog voća. A za one koji preferiraju raskošna crvena vina, Plavi Perun Pinot Noir je idealan izbor. Ovo suvo crveno vino, proizvedeno od Pinot Noir grožđa, odlikuje se svilenkastim taninima i kompleksnim bukeom crvenog bobičastog voća, pružajući nezaboravno iskustvo uz svaki gutljaj.

RAAW7504 Otkrijte lepote Šumadije kroz čašu vina iz Vinarije Plavi Perun
 Otkrijte lepote Šumadije kroz čašu vina iz Vinarije Plavi Perun

Doživite jedinstvenu atmosferu Vinarije “Plavi Perun”

Posetioci imaju jedinstvenu priliku da se lično uvere u lepote ovog izuzetnog mesta. Šetnja kroz vinograde, uz stručno vođenje i degustaciju vina u Vinskoj kući, otkriva svu lepotu i strast koja stoji iza svakog gutljaja. Gostoljubivi domaćini dočekaće vas raširenih ruku, spremni da sa vama podele svoje znanje i ljubav prema vinu.

“Plavi Perun” nije samo mesto gde se stvara izuzetno vino, već i simbol oživljavanja i modernog izraza srpske vinske tradicije. Svaka boca predstavlja spoj inovativnosti i poštovanja prema korenima, donoseći ultimativni ugođaj za sva čula.

Zato, sledeći put kad budete tragali za savršenim vinom koje će upotpuniti svaki poseban trenutak, setite se Vinarije “Plavi Perun” i njihove posvećenosti stvaranju savremenog srpskog vina. Neka vas svaki gutljaj podseća na bogatu vinsku tradiciju Šumadije i strast mladih vinara koji su život posvetili ovom plemenitom pozivu. Vinarija “Plavi Perun” je mesto gde se tradicija susreće sa inovacijom, a ljubav prema vinu pretvara u tečno zlato u čaši.

DJI 0036 Otkrijte lepote Šumadije kroz čašu vina iz Vinarije Plavi Perun
2 LOGO PP 2 Otkrijte lepote Šumadije kroz čašu vina iz Vinarije Plavi Perun

Više o Vinariji “Plavi Perun” saznajte na Instagram i Facebook stranicama.

Comments