Planirali ste putovanje? Planirali ste da nešto započnete u ovom trenutku, neki novi biznis, planirali ste da završite važan projekat? E, pa žao nam je, Covid-19 ima neke druge planove za tebe. Zapravo ima plan da u ovom trenutku ostaneš u kući, ne mrdaš nigde, ima plan da ti uruši plan, pokvari očekivanja, pomeri ili otkaže zakazano.

Ipak, Corono izgleda da si se prevarila malo. Zaustavila si nas samo za trenutak. Znaš da svet nikada neće stati i polako se budimo i pronalazimo načine da zabavimo sebe i da udovoljimo sebi. Žao nam je Corono, nadamo se da ćeš brzo otići, a mi ćemo do tada da se prilagodimo situaciji i da putujemo, pa makar i virtueleno. 

Iskreno, subjektivan je osećaj tog pauzeća koji je napravio ovaj virus. Pronađi samo drugačiju stazu kojom ćeš da se krećeš, a neke staze ti otvaraju i Google Art&Culture, Google Earth, kao i National Park Service. I ovo neće biti baš tako obično putovanje, zato što su u pitanju nacionalni parkovi i možda i niste imali u planu da ih posetite u bliskoj budućnosti, pa će zato sada ova tura biti još interesantnija. Ali, moramo da kažemo da i ova putovanja imaju mnoge prednosti. Nema buba, zmija, opasnih životinja koje vas mogu napasti, nema prljanja i umaranja.

Grand Canyon – Nacionalni park u Arizoni 

Toliko smo slušali o ovom nacionalnom parku, a mnogi od nas su i maštali godinama o njemu i i dalje maštamo. Sada imamo priliku da se prošetamo ovim neverovatnim prostranstvima, da se uverimo iz svakog ugla kako to izgleda i to iz udobnosti svog doma. Ovo je jedan od najpopularnijih parkova u celim Sjedinjenim državama. Zabavite se danas obilazeći ovo značajno mesto.

Sve što će biti potrebno jeste da instalirate aplikaciju pod nazivom NPS Grand Canyon.

Dry Tortugas – Nacionalni park u Floridi 

Ovaj nacionalni park definitivno treba da posetiš ukoliko želiš da se opustiš. Voda i talasi, prelepi prizori. Ovaj park nalazi se pored Meksičkog zaliva na Floridi i čini ga čak sedam ostrva. Istraživanjem ove ture, opuštanjem uz predivne prizore, otkrićeš mnogo o istoriji, ali i o bogatom morskom životu. Čak će i adrenalinskim zavisnicima biti dobro, jer na ovim ostrvima postoje koralni grebeni koji tek treba da se istraže. Izvolite – istražujte. I samo još nešto – za ova ostrva vezuju se mnoge legende o zakopanom blagu. Moći ćeš da roniš i veruj nam na reč, sve toliko dobro izgleda, kao da si upravo tamo u ovom trenutku. Stavi slušalice, zamrači prostoriju, prepusti se i uživaj. 

Prati sledeći LINK i otputuj u savršenstvo!

Kenai Fjords – Nacionalni park na Aljaski 

Ako si avanturista u srcu i u duši onda je ovaj nacionalni park baš za tebe. I možda sada već da probaš da planiraš putovanje tamo, a do tada prošetaj se kroz čarobnu prirodu. Probijanje kroz pukotine, avantura na svakom koraku, pokretni glečeri, vožnja kajakom i sve ono što bi uzbudilo i ispunilo svakog avanturistu se nalazi upravo ovde. Nema potrebe da ti kažemo da je sve iz tvoje perspektive. Sedećeš u kajaku dok ćeš slušati vodu kako se pomera oko tebe i bićeš okružen/a glečerima. Obuci se dobro.

Doživi avanturu iz svog karantina na sledećem LINKU.

Nacionalni park na Havajima 

Havaje obično drugačije zamišljamo. Blizina vulakana, opasnost na svakom koraku, osećaj da će nas lava uskoro prekriti sve je osećaj koji doživljavaju samo najhrabriji. Međutim, čak i oni koji se nikada ne bi smeli da se ovim vulkanima približe ni na 1000 kilometara, imamo rešenje. Ova virtuelna tura ti pruža da osetiš ono što doživljavaju svi pravi avanturisti i ljubitelji surove prirode. Inače, imaćeš priliku da posetiš vulkan pod nazivom Kilauea. Ovaj vulkan je zatvoren za javnost zbog toga što je postao aktivan. Sledeći vulkan je Mauna Loa, inače drugi po veličini vlukan na svetu. 

Sledeći LINK te vodi u ovu vruću i uzbudljivu avanturu.

Comments