Korisnici BlackBerryja uskoro će imati pristup mnogo većem broju aplikacija. Kompanija sa sedištem u Vaterlou objavila je u sredu da će svojoj platformi dodati Amazon Appstore, koja uključuje više od 200,000 Android aplikacija.

Ovaj potez se podudara sa lansiranjem BlackBerryja 10.3, počevši na jesen, koji će sadržati mnoge druge popularne aplikacije poput Candy Crush, Netflix, Pinterest i Groupon.

S tim što će Amazon Appstore postati dostupan na BlackBerry 10 uređajima, pomoći će ovoj kompaniji u nastojanju da pomiri dve osnovne potrebe: veću dostupnost aplikacija za korisnike pametnih aplikacija i produktivnija rešenja za preduzeća.

Direktor kompanije BlackBerry Džon Čen izjavio je: “Slušali smo naše potrošače i preduzeli važne korake da izađemo u susret njihovim potrebama, dok istovremeno ostajemo verni svojoj strategiji.”

Ascani BlackberryZ30 18 Virtuelni svet: Amazon Appstore za BlackBerry

Čen se fokusirao na pokušavanje da BlackBerry ponovo učini profitabilnim tako što će ukinuti troškove i pomeranje fokusa od proizvođača do softverskog provajdera.

Dve kompanije će vredno raditi kako bi se što bolje pripremile na tranziciju, tako što će programeri iskoristiti program promocije kompanije Amazon, uključujući Developer Select program, koji daje programerima mogućnost da njihove aplikacije dopru do većeg broja ljudi i Amazon Coins, koji će olakšati korisnicima da ostvare kupovinu aplikacija.

Amazon Appstore je nedavno utrostručio svoju veličinu u odnosu na prošlu godinu.

Lenka Gatić

Comments