Bilo da tragate za savršenom privremenom tetovažom ili želite da vaša tetovaža predstavlja pravo umetničko delo, predstavljamo vam neke od najpopularnijih tattoo trendova koji su osvojili svet ove godine.

Privremena metalik tetovaža

Nakon što su ih Alesandra Ambrosio i Vanesa Hadžins nosile tokom festivala “Coachella”, metalik tetovaže postale su jedan od najvećih tattoo trendova na svetu. Reč je o privremenim tetovažama koje izgledaju kao da nosite komad nakita.

tattoo trendovi koji su osvojili svet metalik tetovaza Više od umetnosti: Tattoo trendovi koji su osvojili svet

Potrebno je svega 10 minuta i malo vode da biste stavili ovu tetovažu, koja može stajati četiri do šest dana, a predstavlja sjajan detalj koji možete nositi u posebnim prilikama. Radi se tako da bude savršeno uklopljena sa vašim nakitom, bilo da je on od srebra ili zlata.

tattoo trendovi koji su osvojili svet metalik tetovaza zahra Više od umetnosti: Tattoo trendovi koji su osvojili svet

Akvarel tetovaža

tattoo trendovi koji su osvojili svet akvarel tetovaza Više od umetnosti: Tattoo trendovi koji su osvojili svet

Ukoliko želite veću tetovažu koja će duže trajati, onda se odlučite za tetovažu rađenu tehnikom akvarel. Reč je o tetovaži koja se, umesto iglicama, nanosi specijalnim četkicama i trenutno je jedan od najinteresantnijih i najpopularnijih tattoo trendova. Jedina mana ove tetovaže je ta što se ona, s vremena na vreme, mora obnavljati.

tattoo trendovi koji su osvojili svet akvarel tetovaza leptir Više od umetnosti: Tattoo trendovi koji su osvojili svet

Tetovaža rađena belom bojom

Jedan od najnovijih tattoo trendova je tetovaža rađena belom bojom, za kojom je ceo svet “poludeo” kada je Kara Delevinj objavila fotografiju svoje tetovaže na Instagramu. Ova tehnika je odlična za izradu tetovaže malih dimenzija i izgleda potpuno drugačije od većine klasičnih tetovaža. Kako su Karine guste obrve postale globalni trend, neće nas začuditi ako se to isto desi i sa ovom fenomenalnom tetovažom.

tattoo trendovi koji su osvojili svet tetovaza radjena belom bojom Više od umetnosti: Tattoo trendovi koji su osvojili svet

3D tetovaža

Nakon što su osamdesetih godina bile veliki hit, 3D tetovaže su se u velikom stilu vratile na tattoo scenu. Kada su se prvi put pojavile, bile su inspirisane naučnom fantastikom, dok se danas efekat 3D tetovaža može postići i senčenjem klasičnih tetovaža.

tattoo trendovi koji su osvojili svet 3d tetovaza Više od umetnosti: Tattoo trendovi koji su osvojili svet

Infiniti tetovaže

Bilo da su velike ili male, jednostavne ili lične prirode, infiniti tetovaže su veliki trend još od 2013. godine. Ono što ove tetovaže čini zanimljivim jeste nestalnost u njihovoj izradi: od bilo koje reči ili simbola možete napraviti petlju, pa tako one uvek izgledaju drugačije.

tattoo trendovi koji su osvojili svet infiniti tetovaza Više od umetnosti: Tattoo trendovi koji su osvojili svet

Tetovaža strele

Među najvećim tattoo trendovima ove godine nalazi se i tetovaža strele, bila ona privremena ili trajna. Ovom tetovažom možete preneti određenu poruku, pa ako je vaša strela povučena nazad, to može značiti da želite da odete na neko drugo mesto. Tetovaže malih strela takođe su popularne, dok su one velike, sa detaljima poput perja, veliki trend ove sezone.

tattoo trendovi koji su osvojili svet tetovaza strele Više od umetnosti: Tattoo trendovi koji su osvojili svet

Tetovaža zmije

Tetovaža zmije je apsolutni trend u mnogim tattoo salonima širom sveta. Bilo da želite da vam zmija bude uvijena oko zgloba ili prsta, ova tetovaža može biti sjajan dodatak vašem stajlingu.

tattoo trendovi koji su osvojili svet tetovaza zmije Više od umetnosti: Tattoo trendovi koji su osvojili svet

Tetovaža na prstu

Još jedan od velikih tattoo trendova ove godine jeste tetovaža urađena na prstu. Popularnost je stekla zahvaljujući Rijani, koja je istetovirala dobro poznato “shhh…”, a ukoliko vi želite da uradite ovakvu privremenu tetovažu, istetovirajte reč koja vas najbolje opisuje.

tattoo trendovi koji su osvojili svet tetovaza na prstu Više od umetnosti: Tattoo trendovi koji su osvojili svet

Izvor fotografija: becomegorgeous.com

Jasna Đorđević

Comments