Dobrodošli u prestonicu zabave, koja u pravom smislu te reči ostavlja bez daha! Ovde se nalaze najneverovatniji hoteli na svetu, ogromni kazini i nebrojeno mnogo najrazličitijih radnji koje su otvorene 24 časa dnevno, 365 dana u godini. Sve vrvi od turista, a kad noć zameni dan, grad se pretvara u svetleću vrtešku koja bez usporavanja juri ka novom danu. I tako u krug.

Kratka istorija

Ne tako davno, tačnije 1946. godine, poznati mafijaš Bagzi Sigel (Bugsy Siegel) napravio je prvi hotel – kazino pod imenom “Flamingo”, i to nigde drugde do u pustinji savezne države Nevade čime je, zapravo, postavio kamen temeljac današnjeg Las Vegasa. Danas u njemu živi preko dva miliona stanovnika, dok preko 36 miliona svake godine dolazi u turističku posetu, u nadi da zadovolji svoju želju za zabavom i dobrim provodom. Najpoznatija ulica u Vegasu se zove ”The Stripe” što u prevodu znači “štrafta.” Dugačka je četiri i po kilometra, a u njoj se poput bisera ređaju najpoznatiji hoteli i kockarnice.

Noć koja se pretvara u san

Turistima nije nimalo lako da se odluče, jer im se na raspolaganju nalazi preko 126.000 hotelskih i  motelskih soba najrazličitijeg sadržaja. Gigantski hotel ”The Venetian Resort Hotel” raspolaže sa 4.049 soba, čija je izgradnja koštala 1,5 milijardi dolara, dok osobama koje prednost daju savršenoj otmenosti na usluzi stoji ”Bellagio” sa 3.005 soba i svojom istoimenom ulicom ”Via Bellagio.” Za one koji su avanturističkog duha tu je hotel ”Treasure Island” u kom posetioci mogu da uživaju u predstavi gusarskih borbi, dok će hotel ”Planet Hollywood Towers” zadovoljiti potrebe i najzahtevnijh turista.

Poker aparati ili pravi rulet

U gradu se nalazi preko 90 kazina, a što je još važnije, da biste ušli u njih ne morate da se pridržavate nikakvog dres koda. Na sve strane vrvi od turista u havajkama, šortsevima, papučama, koji, verujući u sopstvenu sreću, daju i poslednji dolar kako bi možda izašli iz kazina kao milioneri, ili u najmanju ruku povratili uloženo. Zanimljivo je da, čim sednete za džek-pot, dobijate besplatno piće, ali je nepisano pravilo da poslugu častite za svako piće po jedan dolar.

Svadba na brzaka

Ko god se odluči da stupi u brak u ovom gradu, potrebno mu je oko 60 dolara za takozvanu “Wedding License”, iliti, dozvolu za venčanje. Prava, a sada već i legendarna, kraljica je Šarlota Ričards (Charlotte Richards) koja, verovali ili ne, sklopi godišnje preko milion brakova. Svi oni koji bi voleli da im ona poželi bračnu sreću, naći će je na adresi 1301 Las Vegas Boulevard, dok oni kojima se baš žuri mogu da odu u “Drive-Through” i za samo nekoliko minuta postanu muž i žena.

Ako vam se ukaže prilika da ga posetite, nemojte je propustiti, jer će biti još svetliji, radosniji i otkačeniji!

122 Viva Las Vegas!

Pogled iz aviona na prestonicu zabave.

222 Viva Las Vegas!

Čuveni bulevar u Las Vegasu.

325 Viva Las Vegas!

Venecija u sred pustinje.

418 Viva Las Vegas!

I ova verzija Njujorka postoji!

516 Viva Las Vegas!

Jedan od najpoznatijih hotela – "Bellagio".

613 Viva Las Vegas!

Deo za hedoniste posle naporne noći.

77 Viva Las Vegas!

Šoping centar koji pripada Cezarovoj palati.

82 Viva Las Vegas!

Fontana ispred hotela "Bellagio" koja ostavlja bez daha.


Marijana Katić je studentkinja novinarstva. Uvek nasmejana i spremna za nove izazove. Zaljubljenik u modu, shopping, putovanja, tehnologiju i poeziju Mike Antića. Pozitivna energija, red, rad i organizacija pokreću njen svet i čine svaki dan posebnim. Omiljeni citat: ”If you never try, then you’ll never know!”

Comments