Kladim se u šta god hoćete da nijedna žena izražene vizuelne inteligencije nema nijedne od onih nemogućih sandala, koje su u stvari japanke, a oko članaka se pretvaraju u ostatke čizama, dok u suštini izgledaju kao da vam se olabavio gips, ili kao da vam se otkinuo lanac sa kuglom, a ostale bukagije i u najboljem slučaju, kao da ste obuli neke stvarno komotne manžetne.

Takođe, nijedna vizuelno svesna ženska osoba ne može da obuče one jezive pantalošalvare spuštenog tura, koje izgledaju kao da vam se zavesa uplela do kolena, gde ste je nekako obuzdali, a onaj viseći, nabrani i nacigovani deo oko dupeta neodoljivo podseća na pampers. Pun.

Ne postoji osoba sa nogama čija dužina vizuelno nadoknađuje skraćenje koje proizvodi spušten tur i ne postoji odrasla osoba kojoj pampers stoji baš slatko. I ne postoji osoba koja pretenduje na epitet ženska, kojoj guzica u pampersu od zavese ne izgleda slonovski. Nemam ništa protiv zavese, ali svakome ko želi da je obuče, preporučujem indijski ili starogrčki stil drapiranja, ili makar ugledanje na Skarlet O’Haru i njenu raskošnu haljinu od smaragdnozelenih somotskih zavesa u salonu.

Žena može super da izgleda u muškoj pidžami plasiranoj kao večernje odelo, ako ima ideju i sposobnost realne procene u ogledalu.

Vizuelno inteligentna žena uvideće da je tri četvrt pantalone čine zdepastom i patkastom, ako je mala, dupata i nedovoljno dugačkih nogu. Helanke, farmerice i svaka druga sorta nogavica dugih do polovine listova naprosto zahtevaju visinu i noge do struka.

Vizuelna inteligencija Nije moda nego pamet Vizuelna inteligencija: Nije moda nego pamet

Danas sam videla jednu mladu žensku osobu, popunjenu preko granice popunjenosti. Nosila je tesnu majicu – dobro vrućina je. I šalvarone sa turom oko kolena. I nemoguće japanke sa manžetnama. I nisam mogla da poverujem da se ona pogledala u ogledalu i zaključila kako je sve u redu.

Lepo je nemati komplekse. Ali totalno nemati svest o tome kakav utisak proizvodite svojim izgledom je nedopustivo. Jednostavno ukazuje na vizuelnu glupost, a vrlo verovatno i na ostale vrste tuposti, koje rezultiraju nerealnim doživljajem sebe.

Izgleda da je ovaj vreli letnji dan bio pravi izazov za reviju neiskompleksiranih osoba, pa sam tako videla još jednu, još popunjeniju preko svake granice popunjenosti mladu žensku osobu, koja je nosila haljinu sa kaišem u struku. I baletanke – obuću zasluženo omraženu među muškarcima. Ali, njena haljina je imala dovoljno široke bretele, bila je prijatne bordo boje i lepršava u donjem delu, a kaiš i baletanke su bili malo tamniji i ona je izgledala sasvim pristojno i oku prijatno, bez obzira na zaista više nego prekomernu težinu. Ova devojka se obukla ne samo primereno vrućini, nego i veoma pametno. Nije pokušala da obuče šator, da se ne vidi višak, ali nije poludela i obukla šamperlone (šalvare-pampers-pantalone) i obula kreaciju deteta koje je neko ostavio sa makazama i čizmama.

Umeće da se organizuje i adekvatno pokrije ono što imamo u izobilju, da se naglase prednosti, a ne ističu manjkavosti, direktno je povezano sa pameću. Uostalom, testovi inteligencije su velikim delom sastavljeni od vizuelnih zadataka.

Aleksina Đorđević

Comments