Šestog septembra ove godine groznica kupovine još jednom je protutnjala kroz najveće svetske metropole. Sada već četvrtu godinu, kupoholičari širom planete mogu da uživaju u Vogue Fashion’s Night Out. Ovaj događaj, nastao verovatno kao ideja uticajne urednice Ane Vintur (Anna Wintour), pokušaj je modne industrije da u vreme recesije podstakne prodaju modnih artikala. Kažu da su ove godine postignuti najbolji rezultati do sada. Tajna uspeha?

Slika 133 Vogue Fashions Night Out: Raj za kupoholičare

Pogled sa trga Piazza San Babila na zakrčene ulice

Radnje koje bi vam inače možda bile nedostižne i nepristupačne, čak i za samo razgledanje, te noći širom otvaraju svoja vrata. Horde potencijalnih potrošača dočekuju se sa osmehom i u svakoj radnji ih čeka poseban ugođaj. Izlozi su drugačiji za ovu priliku, muzika je glasnija i u većini lokala pušta je neki od di-džejeva, a možete da se okrepite i koktelom. Kad sve to iskombinujete sa modom i krpicama, koje su i inače neodoljive, dobijate čarobnu formulu uspeha. Ova prilika je još posebnija, jer dizajnerske kuće predstave poseban proizvod (torbu, majicu i dr.), dizajniran specijalno za ovu noć, a deo prihoda od prodaje ide u dobrotvorne svrhe.

Slika 225 Vogue Fashions Night Out: Raj za kupoholičare

Izlog radnje Louis Vuitton, gde se trenutno prodaju modelu nastali u saradnji sa Yayoi Kusama

Još jedna razlika između ovog i nekog uobičajenog šopinga sa drugaricama je što sada možete da se doterate. Da, imate priliku da iskombinujete kupovinu novih, dok nosite krpice koje su inače rezervisane za koktele i mirnije večernje izlaske. Niko vas neće čudno gledati što na štiklama dvanaesticama skakućete od radnje do radnje.

Slika 324 Vogue Fashions Night Out: Raj za kupoholičare

Di-džej na žurci organizovanoj u Diesel radnji

I mada bih svima preporučila da pri ukazanoj prilici ne propuste Vogue Fashion’s Night Out, ipak treba da se pripremite. Horde ljudi i neopisiva gužva idu ruku pod ruku sa ovom noći. Ulica, koju inače prepešačite za par minuta, sada može da vas proguta i na sat vremena. Ako niste ljubitelji takvih prilika, ostavite kupovinu za obično subotnje popodne, a ovu noć ostanite kući uz knjigu ili film.

Slika 415 Vogue Fashions Night Out: Raj za kupoholičare

Uporni fotograf se popeo na prozor da bolje ovekoveči groznicu ove večeri


Ivona Josipović – večita skitnica sa koferom punim uspomena i bogatim skladištem snova. Autorka je bloga “Fashion Steps”.

Comments