Šta god činila da postigneš neki filmski ili manekenski ideal, ako te genetika u tome ne podržava, uspećeš jedino da budeš sasušena do spečenosti, mišićava i zategnuta – a ta zategnutost će se ogledati i u izrazu tvog lica, karakterističnom za večno gladne osobe na večnoj dijeti, večno nezadovoljne sobom, jer ni jedna dijeta ne pegla bore, ne produžava noge i ne menja oblik kostiju. Ali hej, plastika sve to radi! Leveluj! Pod nož! Sve za lepotu…

Dobro, ja stvarno ne shvatam da neko želi da se seče i prekraja da bi izgledao neznatno drugačije, što možda niko neće ni da primeti. Kontam da bih možda odlučila da se malo secnem, zbog svog mnogo mlađeg momka, koga mnogo volim, pa želim da ga poštedim neprijatnosti da šeta babu koja izgleda kao baba. Ali hej, kad imaš mnogo mlađeg momka i mnogo se volite, nema šanse da izgledaš kao baba, jer je ljubav eliksir mladosti, a mladićka potencija je skalpel, skulptor, kardio, pilates i joga.

I dalje, ni od čega ne rastu noge i tvoje karlične kosti će i dalje biti široke, a ramena oborena na dole – ako je to oblik tvog kostura.

Koliko imaš godina? Dozvoljeno je da tripuješ i da budeš iskompleksirana ako si još tinejdžerka, ali to uglavnom znači da te majka nije bezuslovno volela i da imaš poteškoća u poznavanju i prihvatanju sebe i da su ti drugarice glupe. Izvinjavam se drugaricama. Ali one treba da ti kažu koliko si slatka i posebna, i da te vole baš zbog toga što si takva kakva si, cela, spolja i iznutra.

To su drugarice. Inače nisu. Ako si prerasla tinejdžerski uzrast i pretenduješ na status mlade žene, više ti nije dozvoljeno da se glupiraš, velika si devojka. A svaki akt mržnje prema sebi, autodestrukcije i neprihvatanja sebe je glupost. Još ti niko nije rekao da si divna?

Nabrojao kvalitete tvoje ličnosti i osobenosti tvoje fizičke lepote? Nisi još srela muškarca koji će obožavati tvoju preobilnu guzicu, koji smatra da su tvoje dečačke sisice baš seksi, koji prosto ne može da skine ruke sa tebe, jer si mu toliko slatka i privlačna, da mu ide voda na usta od tebe..? I to je razlog što još uvek ne voliš svoje telo? Niko ti nije pokazao kako?

Comments