Osamdesete su bile period jarkih boja, istobojnih kompleta, naramenica i mini-vala. Modernizovana verzija ovih trendova je preuzela makeup scenu, pa trenutno svuda možemo da vidimo mnoštvo boja, šljokica i rumenila – and we love it!  Za kreiranje makeupa osamdesetih su vam potrebne palete sa jarkim bojama, jer se sve zasniva na nijansama. Zatim – dobra četkica za blendovanje i roze rumenilo. Ostatak već, sigurno, imate, samo vam nedostaje posvećenost da rekreirate ove lookove.

Osamdesete su poznate po tome što su šminka i frizura preuzele vođstvo nad kompletnim lookom. Natapirana kosa, volumen i šminka koja potpuno odudara od boja kompleta, bile su must-have u ovom periodu. Ljubičasta senka se najviše koristila, dok su karmini sa crvenim tonovima bili obavezni.

Baš kao ovaj makeup, u unutrašnjim uglovima očiju su nanesene svetle senke, uglavnom šljokičasta bebi roze koja će učiniti da vaše oči izgledaju krupnije, dok se na ivicama blenduju nijanse ljubičaste boje ili boje šljive. Sa ljubičastim nijansama je, verujte, veoma lako raditi. Samo je bitno da zapamtite da počnete od najsvetlije nijanse i da završite sa najtamnijom. Pored toga, jednako je važno da gradite intenzitet senke nanošenjem boje malo po malo. Na usnama je bitno naneti roze ili crven karmin, a ukoliko želite – nanesite i sjaj preko karmina kako bi izgledao još bolje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sara Hill ▹ Makeup Artist (@sarahillmakeup)

U poslednje vreme smo mogli da vidimo da se ova kombinacija boja na fotografiji mnogo više koristi. U spoljašnjim uglovima očiju je nanesena copper senka, koja iz nijanse u nijansu prelazi u pink. Za osamdesete je bilo tipično koristiti shimmer senke koje se, sreća po nas i trendove, polako vraćaju. Na celom kapku je nanesena shimmer senka, dok su uglovi ostali mat.

Pored toga što će vam pogled odmah privući šminka na očima, sledeće što ćete primetiti je naglašene jagodice jakim pink rumenilom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Uzo (@u.z.o)

Da, dupli ajlajner nije savremena novotarija. Žene su još s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih izvlačile duple ajlajnere. Na kapcima se nanosi mat senka, po mogućstvu ona koja ima pink podton (kao što je boja kajsije), zatim se izblenda do spoljašnjih uglova očiju.

Kada se odradi baza, onda se prelazi na izvlačenje ajlajnera. Najbolje je da ajlajner izvlačite uglastom četkicom kako biste lakše kontrolisale proizvod. Takođe, za ovakvu vrstu šminke su savršeni ajlajneri koji se kupuju u malenim pakovanjima i dosta su tvrđi od onih koji su u vidu flomastera.

Na gornjem kapku izvlačite ajlajner kakav biste regularno izvukle. Zatim, na donjem kapku izvlačite liniju ka donjem kapku kako bi se kreirao efekat krupnijih očiju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NARS Cosmetics (@narsissist)

Ukoliko, ipak, više volite mat senke, ne brinite, makeup trendovi osamdesetih imaju nešto i za vas. U svojoj paleti senki pronađite mat svetlu nijansu, najbolje je, plave boje – jer je ona bila najpopularnija u ovom periodu. Zatim je prstima nanesite na kapak kako bi njena pigmentacija bila intenzivnija. Nakon toga, uzmite četkicu za blendovanje i izblendajte ivice senke. Ovaj proces ponovite nekoliko puta kako bi na kapku ostala intenzivna plava boja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hung Vanngo (@hungvanngo)

Naslovna fotografija: instagram.com/hungvanngo

Milica Antić

Comments