Nažalost, moja priča sa potkrovljem iz prve godine studija nije se srećno završila. Napustila sam taj stan i zahvaljivala nebesima (pitam se ko li se sada tamo “krčka”), ali kako obožavam potkrovlja i ne odustajem od ideje da živim u baš takvom stanu, sledeći put kada sam birala – bila sam pametna! Ne samo da sam odabrala doslovno savršeno potkrovlje po svim parametrima, već sam pronašla način i kako da ga “apdejtujem” i zaštitim se od nesnosnih vrućina. Pssst, uz ovaj trik je moguće smanjiti toplotu i do 73%! O da, istina je, nije me udarilo ovo sunce u glavu! Trik je u VELUX spoljnim mrežicama za zaštitu od toplote!

velux2 Vrelo leto, a ti zarobljena u potkrovlju? Evo kako da preživiš!

Spoljna mrežica MHL (Must Have in Loft) za zaštitu od toplote se jednostavno montira na spoljnu stranu krovnog prozora i uz efekat suncobrana sprečava zagrevanje stakala. Ipak, iako je ova spasonosna mrežica tu, ona te neće sprečiti da uživaš u pogledu kroz svoj omiljeni krovni prozor (zar još uvek nemaš omiljeni prozor kroz koji voliš da gledaš ili viriš dok piješ kafu?!) plus, svetlost nesmetano prolazi tako da nećeš imati osećaj kao da živiš u pećini. VELUX spoljna mrežica je odlična investicija, veruj mi, jer može da traje jako dugo, naročito ako je pravilno koristiš. Tokom zime se pakuje u svoje kućište i tako štiti od snega i hladnoće, a čim dođe proleće pa sve do kasne jeseni možeš je držati spuštenu kako bi te štitila od toplote. Moja drugarica, na primer, nema klimu u svom potkrovlju i kaže da joj čak nije ni potrebna sada kada ima spoljne mrežice za zaštitu od toplote (uz to ima i bebu koja je stvarno nervozna kada je vruće), a i sama sam primetila poboljšanje temperature u stanu čim sam počela da ih koristim.

velux1 Vrelo leto, a ti zarobljena u potkrovlju? Evo kako da preživiš!

Savet plus – uz ove VELUX spoljne mrežice sam ukombinovala i VELUX unutrašnje roletne za zamračenje tako da sam dobila maksimalni komfor u svom voljenom stanu za koji pre nekoliko godina nisam ni verovala da je moguć. Tako da, ako me možda ne bude bilo ovih dana nigde, znaj da sam u svom potkrovlju – hladim se i preživljavam leto na najprijatniji način!

Pročitajte još i ovo:

Za uživanje iz dana u dan: Kako da svoje potkrovlje učiniš prijatnijim i prostranijim?

Potkrovlje kao savršeno mesto za relaksaciju i opuštanje (BLOG)

Za dobro zdravlje je važan dobar san: Jednostavan trik koji pomaže da se svakog jutra osećaš kao nova

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Ivana Tomić

Comments