Znate sve o tome šta drugi treba da urade – za svoj život, za svoju ljubav, za posao, za samopoštovanje i samopouzdanje i umete da dajete vrlo razumne i mudre savete. Ali, koliko sami slušate svoje savete i zašto ne? Pa, krajnje je vreme da sledite sopstvenu mudrost. 

Pohvale nisu merilo vaše vrednosti 

Vrlo je laskavo kad vas drugi hvale, lajkuju i komentarišu vaše objave na društvenim mrežama, govore vam kako lepo izgledate, čestitaju vam na uspehu. Kada dobijate potvrde, lako je osećati se samouvereno i stabilno. Ali, te pohvale vrede koliko i njihov izostanak, ili kritike, u periodima kada vam loše ide i kad nemate čime da se pohvalite i da zablistate. Vi niste ono što drugi vide, ono što je na površini, podložno pohvalama i kritikama. Vaša vrednost je deo vašeg bića i nezavisna je od perioda uspona i padova. 

View this post on Instagram

morning✨ @revolve @loversfriendsla

A post shared by lexi wood👼🏼 (@lexiwood) on

Strpljenje je odličan životni stil 

Ako ste verovali da je strpljenje stvar temperamenta, u zabludi ste. Niko nije prirodno strpljiv, čak ni oni koje vidimo kao flegmatike. I nikome nije lako da bude strpljiv. Strpljenje je stvar izbora i samodiscipline. I to nije izbor koji ćete doneti jednom, i rešiti pitanje (ne)strpljenja. To je izbor koji ćete morati stalno iznova da pravite, naročito onda kada ste na ivici nerava i uopšte nemate strpljenja. Odaberite strpljenje kao životni stil. 

Kada vam je teško setite se – i to će proći 

Toga ćete morati često da se setite, jer je život pun prepreka i problema. Tajna očuvanja zdravog razuma je u tome da ste svesni periodičnosti i prolaznosti života – usponi i padovi se stalno smenjuju i posle kiše dođe sunce, posle oluje, smirenje. Uvek, do kraja. Ne gubite energiju strahujući od kraja, jer sve će proći, pa i život. 

Comments