Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Vreme je za izložbu: “Od dade do nadrealizma” u Legatu Čolaković

Vreme je za izložbu: “Od dade do nadrealizma” u Legatu Čolaković

Muzej savremene umetnosti obaveštava vas da je izložba “Avangarda: od dade do nadrealizma” produžena i traje do 31. avgusta u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.

Na izložbi su predstavljeni nadrealistički i dadaistički časopisi, kao jedan od povlašćenih oblika delovanja ovih avangardnih pokreta. Evolutivni tokovi i raznovrsnost dadaističke i nadrealističke štampe i ideja predstavljeni su kroz više od četrdeset periodičnih naslova objavljivanih od 1916. do 1992. godine.

Cilj izložbe je da proširi geografski, hronološki i poetički kontekst za sagledavanje pasioniranih uređivačkih praksi dade i nadrealizma. Izložba prati paralelno srpske/jugoslovenske i francuske publikacije i ukazuje na pluralitet nadrealističkih tendencija u obe sredine, kako bi se bolje razumela i specifična razlika koju uvodi delovanje zvanične “trinaestorice” beogradskih nadrealista. Uključivanjem arhivskog materijala, nadrealistički časopis sagledava se kao velika laboratorija kolektivnog stvaranja, a posebno su naglašena pitanja organizacije grupe, automatizma i simulacije, želje i ljubavi, istraživačkog i angažovanog duha nadrealizma. Izložba naznačuje i smerove prevrednovanja nadrealističkog nasleđa u izmenjenim kulturno-političkim okolnostima posle Drugog svetskog rata.

Većina izložbenog materijala istražena je i predstavljena na temelju građe iz zaostavštine i Legata Marka Ristića (Arhiv i Biblioteka SANU), pa je izložba ujedno i prilika da se široj javnosti ukaže na izvanredan kulturni profil i značaj jednog od najvrednijih legata dvadesetovekovne, posebno nadrealističke umetnosti na Balkanu.

Izložbu je organizovao Muzej savremene umetnosti u saradnji sa Institutom za književnost i umetnost. Autorke izložbe su Aleksandra Mirčić (MSUB) i Biljana Andonovska (Institut za književnosti i umetnost). Izložba traje od 28. maja do 31. avgusta, a možete je pogledati svakim danom od 12 do 20 časova, osim utorkom, u Legatu Čolaković.

Izlozba Avangarda od dade do nadrealizma Foto Sasa Reljic Vreme je za izložbu: Od dade do nadrealizma u Legatu Čolaković

Editors choice